Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

ioi city mall putrajaya...

hmmm new shopping Compleks...
sape dah pergi angkat tgn?...hihi
ai is dah pergi ok..
bkn sekali...tp 3 kali since opening last thusday...
plus today lg dah 4 kali



ok.. xtipu ckp....
sbb dia sgt dekat dgn opis aku....
aku kan kaki soping n window soping....
mmg xleh lari dr tempat2 cenggini...

ok..kalau ada yg tanya apa best?
mostly semua best..
soping komplek yg sgt2 besar...
xleh nak describe...
mmg sehari jln ms opening aritu aku jln di area lower ground floor je..
kat situ pun x tawaf abis....
kedai makan je melambak! sebut je nak mkn pe...
tp subway xde la pulak. tp tony romas ada ok...chillis pun xde ..hmmm
nak subway gi alamanda ye...
Burger king akan dibuka nnt...

ok part kedai utama...
ada 4 kedai besar ada dlm tu...
1st parkson grand... dah 3 kali dtg masih blm jejak dlm Parkson Grand ..
kaki sgt letih nak msk..
2nd adalah Tesco... n aku dah siap soping brg rmh jumaat lepas..
3rd ada Indexs livingmall..



gambar: sumber Group FB KSSA


kat index livingmall ni lebih kurang mcm ikea la...
jenis perabot rmh leh buat mcm ikea...
siap showroom bagai..tp lebih kepada nak show perabot dia..
cth set bilik tido..mcm2 pattern ada...
tp still xleh challenge ikea la...

n the 4th adalah HomePro..ala2 houz depot
nak D.I.Y sendiri brg semua ada...
nak bl kipas, lampu, set brg toilet, decorasi dinding, langsir sehingga ke alatan letrik..
leh dptkan di homepro..

antara brg ada dlm homePro
gambar dari FB KSSA




part kedai... mmg mcm2...
kira apa yg xde kat alamanda leh dpt kat ioi city mall ni
cth mcm butik skeches, h&m n beberapa kedai lain....
tp coach xde la pulak sbb dah ada kat alamanda kot...
tp nak tau lanjut leh bukak web www.ioicitymall.com.my

ok..... tu je nak citer...
sesapa yg dok area serdang, bangi, putrajaya n puchong serta cyberjayadekat nak dtg...
nak gi ice skating pun dah xyah gi sunway pyramid dah..
kat IOI City Mallpun dah ada...
nama dia Icescape Ice Rink katanyer terpesar saiz olympic gitew


n lg satu ada District 21 Indoor Adventure Theme Park...
satu tempat advanture indoor game ala2 kat berjaya times square...
heee mcm2 ada la...
xlupa juga bakal dibuka Golden Screen Cinemas yg katanya ada 13 screens
dan Wangsa Bowl

buat ms ni ice skating dah leh main, cuma indoor game tu lom leh main.,

oh ye...
bab kedai mkn, mostly xleh guna kad kredit lg sbb sistem xok...
tp bahagian soping mall ok je...
n terakhir... hanya ada sebuah bank dlm ioi city mall ni iaitu rhb bank..
n mesin atm 1 tu pun xde...
so, nak dtg soping kena siap bwk cash ye....
aku aritu xsangka xde mesin atm.., mmg hangin je rasa...
 sib baik soping di mall boleh pakai debit card...cuma area dining je masalah...

we are at IOI city mall last saturday....daaa


so pd semua....selamat soping.....


6 comments:

mama tisya said...

tu la dgr beso..aritu masa p MAHA ada nmpk ioi citymall...ada kelapangan nanti bole la try singgah..untung la dkt ngan opis bole p slalu

Farah Izza Shafik said...

wow ilaaaah... besau nyer... ni kalo pi nih.. mesti abih duit.. bhahaha!

Pink Mama said...

Samalah sis, masa I pergi haritu pun tak bawak cash banyak....berangin jerr. Dahlah ATM machine pun tak ada.

Finkie said...

bestnyerrr.. nak g lar... :) tq info

adianiez AIDA said...

baru td member aida citer pasal homepro tu.
hu hu hu ramai dah gi ni...
kami?
nanti la nak plan :)

Nur Maziah said...

Subway akan dibuka bersebelahan RHB bank ..wangsa bowl,wayang,district 21 smua dh buka..ATM yg ada skrang RHB,CIMB,MEPS terletak brsebelahan tesco..Maybank pn akan dbuka tak lama lg..

Related Posts with Thumbnails