Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti n mendapatkan khidmat pej kerajaan

apakah?
xde pe pun..
cuma rabu lepas aku amik off...
menyibukkan diri ke pej kerajaan utk urusan peribadi...
lama betul xpernah pergi tmpat ni

tmpat pertama di tuju adalah jab. imigresen..
bahagian passport antarabangsa...
xpernah ada passport ko..
so... mmg excited nak buat passport... senang prosedur dia...
xyah isi borang pun..gmbr pun xyah buat..
tp nak tunngu kat kaunter la lama kat sejam...
ms proses buat 3 minit siap...
then nak tunggu byr pun lama... kat sejam...
dah byr..tunggu lg sejam...
mmg keras dok imigresen tu....
aku buat 2 thn je....

aku gi pej imigresen kat presint 2/3 tu...
jam 8pg sampai...xramai org pun...
boleh la...tp dah jam 9 keatas mmg makin ramai org la

ni harga bayaran passport




ohye...pegi aritu aku bw irfan jadi teman...
kot sesat ke...ada la kawan nak curah perasaan kan...
tp, sib baik xsesat..haha..,,


lepas byr passport aku gi sarapan jap...
dah siap2 bl nasi lemak dr stall kat rmh..
kat sini bl air mineral je...jimat....kiki

then terus gi jpn di bangunan bersebelahan dgn imigresen tu
at Jab. pendftaran negara..


utk mintak cop pengesahan sijik kelahiran n ic
ok la..xlama sgt pun....
last sekali nak buat akuan sumpah, xdpt buat
sbb akuan sumph atas nama hubby...
tp hubby xde... so..xleh buat

then patah blk je imigresen utk collect passport then aku terus gerak drive ke JAWI KL
sblh masjid negara...
elok smpai sini irfan tgh tido..
mengamuk2 mamat tu sbb kacau dia tido n kena panjat tangga mcm nak naik bt caves
gi jawi ni mmg nostalgia giler...
ape taknyer.... nak kawin dulu dtg sini nak register lepas nikah..
aku n hubby dedua org kl...
skrg dtg blk bwk anak berdua mcm segan2 lak aku rasa..
sedangkan xde pe pun...
sama gak dtg nak amik cop pengesahsn sijil nikah je...
settle semua
terus blk sentul relex rmh mak tido bang sejam seblm gerak blk serdang semula jam 4


at JAWI.... dah lunch aku samapai..mmg setenghari dok dlm pejabat kerajaan ni

aku drive blk serdang jam 4 mcm tu nak elak jam kan
sampai area rmh aku tgk punyer bersih area rmh n tanah basah...
br aku tau serdang hujan lebat n siap ribut bagai...
kat kl cerah je....

ok pada yg tertanya apasal aku ke pej imigreden, jpn n JAWI...
aku sedang menguruskan dokumen perjalanan..
nak citer awal2 segan lak...
nnt kalau semua settle aku cerita detail ye...
sbb bila tang laki ada xde nak buat akuan sumpah ni mcm ada part tertangguh
sbb kena tunggu hubby blk hujung bln 12 nnt br leh completekan semua dokumen n serahkan ke agensi utk urusan visa pulak. harap xde kekangan...
tp sape yg pernah buat urusan cam aku buat ni maybe dah dpt agak dah aku plan nak gi mana...,
 daaa


2 comments:

yayang laling said...

salam,
eza rasa illa mcm nak pergi umrah jer..:)

Iela Fazielah said...

yayang laling: hmmmm betulla tu yayang... insyaallah.... moga tiada aral melintang yg menghalang atau menangguhkan perjalanan ni.... byk jugak betul dugaan rupanyer..... & moga Allah mudahkan urusan ila sefamily nak tunaikan rukunNYa...amin

Related Posts with Thumbnails