Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kereta bateri kong

ok...kali pertama terjadi pada kete livina,.,..
dulu pernah terjadi bln 6 thn lepas sbb bateri kete mmg dah habis n perlu tukar baru
beza tau beteri kong sbb perlu tukar sbb bila bateri betul2 lemah biasanyer kereta akan menjerit2 means alarm berbunyi non stop
tp kalau lupa tutup pintu n lampu bateri kong biasanyer kete xleh stat jelah
lepas jump ok la semula...xperlu nak beli bateri baru

so....
kes kali ni sbb aku terlupa cabut kunci kete dr stering tu..
n budak2 tutup pintu kete xrapat...
serius aku mmg xsedar...

kejadian berlaku balik keja hari isnin lepas
aku ni xleh stress sikit..keje xsiap..aku stress ok
kebetulan hubby xde.... gi os...lg aku stress..
nak jd citer blk keje tu smapai rmh aku matikan engine kete n terus keluar dr kete
aku lupa nak cabut kunci dr tempat pegang kunci tu
n dia berada dlm keadaan on..
utk kete nissan dia ada off, acc, on dan start 
so...bila kat bahagian on means...meter minyak naik, simbol2 semua on la...
then aku suruh budak keluarkan beg n tutup pintu

aku msk rmh terus salin bj n masak mkn mlm...
kira mlm tu mmg aku buat rutin harian biasa..
dah masak..mandi, solat n mkn ramai2...
dah kemas meja lepas mkn kemas brg sikit n terus naik atas tgk tv sebelum aku msk tido jam 9.30 mlm

bgn pg....dah siap2 nak gi keje...
sekali amik kunci kete tekan kunci xde bunyi
aku ingatkan remote kunci tu yg abis bateri
mencarilah spare key kete
xjumpa...
dah gabra...
pergi kat kete.. ..
rupanyer kunci masih tersangkut kat stering n dah kejung pun kete tu...
bateri kong ko....

wa,,,,nak nangis...
call hubby,..mintak pendapat...
suruh mintak tlg jiran...
mostly dah gi keje...
sib baik jiran sebelah rmh lom pergi...
ingat nak jump je bateri kete..tp dia lak dah lamabt nak gi opis..
last2...dia offer kau pinjam kete dia utk gi opis..
aku xleh nak cuti dah sbb cuti dah abis...
tinggal 2 hari sebnarnyer...
xberani nak amik sukahati....
ya Allah bersyukur

sampai opis.,..mintak tlg opismate n driver opis...
balik semula ke rmh dgn kwn2 n diaorg tlg jump bateri...
2 minit settle...haha.....
tp nak tolak kete kuar garaj bagai..amik la masa jugakk..



alhamdulillah...
aku berjaya manage masalah tanpa hubby disisi...
moral of the story... be aware....
n be nice to people n people will help u back...haha

tq my nerber n my opismate....
harini dlm sejarah uk thn 2015....

3 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah.. mudah selesai masalah tu Ielah..
Memang kita mak2 ni bila balik kerja. Kelam kabut.. nak fikir memasak semua hingga kan terlupa segala benda yg senangkan. Pada hal cabut jer kunci tu..

Rizziela said...

samalah kes saya... dah 2x kena kat office.. nasib baik ada geng2 office sebelah yg tolong.. kalau x ..memang masaklah sy

mama tisya said...

pernah kena tp nasibaik kena time cuti

Related Posts with Thumbnails