Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Tq my helper

Sedih....
Walaupun sebenarnyer dah lama tunggu..
Bila la nak rosak bendalah ni....
Jenama bodo2 je pun...
Tp kalau dah brg lama....
Mmg tahan betul....
Penggunaan sangat kerap.... sehari kalau x guna mmg xsah....
Dr nak defrost, reheat, nak panaskan nasi n roti or pizza pun xde masalah...
Set ke braise...
I love my microvawe....


Beli ms student lg.... memula bl utk mak...
Thn 2000 ms tu bl kat sogo...
I remember all the small thing2 i bought from my partime salary ms belajar dulu...

Tp zaman dulu mak xpandai guna sgt microvawe ni....
Then bila aku stat dok rmh sewa ms dah sem 7 belajar..
Aku amik n guna sendiri....
Berterusan samapai dah kawin...

Msk rmh baru 5thn lepas...
Aku masih pakai microwave ni...
Sayang sgt2....
Sorok dlm build in cabinet ni...
Sekarang dah hampir 15thn umor dia...
Rosak la tiba2 ms nak defrost nugget pg smlm
Stress mak tau....

Xpela... worth la utk tukar baru...
Xyah nak repair bagai dah...
Tp nak cari design sebijik mcm ni
.
I mean jenis butang pulas mcm ni dr jenis tekan2....
Sbb jenis tomnol pulas ni mmg thn lama....

Ok... last kata...
Terima kasih my helper...
I love u....


3 comments:

syawalsimpsons said...

akak punya brand sanyo...soya punya brand elba...dapat waktu kawen dolu..kengkawan satu batch masuk keje bagi...pon jenis tombol pulas2 gitoo gak...alhamdulillah masih elok..mmg boleh di katakan hari2 guna jugak...benda yg kiter sayang kan...inshallah tahan lama kan

cik hani said...

wah..lama jugak tu 15 tahun...
mungkin dia nak yang baru...ehhehe

banyak betul jasa dia tu kan

Farah Izza Shafik said...

ilah.. syafiqah dah semakin tinggi.. tak lama lg... sama la dgn u.. hehehe.

Related Posts with Thumbnails