Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Makan Sate Kajang

Ni mkn luar ke 2 sepanjang bulan pose ni..... huh!! memang simple giler sambut ramadhan thn ni.... 2 kali je mkn luar.... yg lain sume bl n masak kat rmh je...

Disebabkan teringin giler nak mkn sate kajang... aku pun ajak hubby gi mkn sate kajang hj Samuri kat Kajang.... nak dijadikan cerita... kul 4 petang aku siap tipon Hj samuri untuk booking meja... pastu dgn bangganyer aku ckp kat hubby... " syg.... sy dah tipon hj Samuri booking meja"... hehehe...

Petang tu kul 6 petang kitaorg pun bertolak la ke Hj Samuri Kajang utk berbuka puasa.... sampai2 kat sana... kami pun msk kat tempat aircond... cari meja yg ada nama aku..... tp xde... tanyer punyer tanyer... cari punyer cari.... rupanyer kami dpt meja kat bahagian luar... depan skali....... Ya Allah... sabooooor jela... aku jgk silap... camne aku boleh tak sebut nak dok kat dlm bilik Aircond...... nak tak nak... jam dah kul 6.30ptg.... umat manusia punyerla ramai nak mkn sate kajang tu.... kami pun dok la kat meja tu.....


Pastu lak..... skrg ni Hj Samuri dah pakai sistem layan diri sbb xckp kakitangan... kenala hubby beratur order mkn kat kaunter siap byr skali..... kalau dok tempat aircond ada org amik order... huhuhu....


Tgh dok menunggu sementara hubby tgh beratur utk order

Papa & Fiqa posing sementara tunggu makanan tiba...

Akhirnye kul 7.15.... beberapa minit sblm berbuka tibalah makanan kami semuanye..... Irfan pun kebetulan tido dgn syoooknye...... jd dptlah aku berbuka puasa dgn aman nyer seperti biasa.... (irfan ni mmg memahami... tiap kali time berbuka mmg dia tido atau boleh main sendiri) hahaha......

Makanan pun tiba..... hidangan wajib sate.... order 25 cucuk je.... aku wajib mkn nasi... nasi goreng pattaya... kongsi dgn syafiqah.....



Dgn lafaz Bismillah... kami pun berbuka....

Dah habis mkn..... en. Irfan pun bgn mintak susu.... aku n hubby solat bergilir2 sebelum balik kul 8.15 mlm.... Alhamdulillah.... perut pun kenyang..... hajat dah terlaksana... tapi yang X bestnyer.... satu badan kami bau ASAP sbb dah dok kat meja luar...... naik pening kepala bila masuk kereta.....

Moral of the story..... nak booking tu kena ckp detail ye.... ~ hubby pesan kat aku...... sekian....


2 comments:

~ Ibu ZAAZ ~ said...

bau asap tak pe...yang penting kepala n perut tak beasap pasal dah dapa makan.

tahun ni ghamai yang ghajin masak la nampaknya. sian org yg menjual kat param. memang tak ramai pun org kat param. hu hu

Iela Fazielah said...

ibu zaaz: tu la pasal..... janji perut kenyang kan...

Related Posts with Thumbnails