Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Kisah Raya Pertama

Ha..... seperti dijanjikan... n3 ni aku nak cite (xcite kot... tunjuk gambar je byk...) pasal raya pertama ku (oppsss.... hari raya yg pertama).... bersama family ku di Sentul..... biasalah... selang setahun bertukar2 kan.... tahun ni raya dgn family aku lak.... syokkk sgt.... bukan pe... family kami dah bertambah lagi sorang anggota..... Irfan... n lebih meriah.... camnepun stil ada cite sedih.... tp xmau cite skrg... nnt last2 n3 br cite....

Bermula mlm raya... aku dah balik sentul.... b4 tu singgah kat rmh mak mertua dulu kat Bandar Tasik Selatan... salam n bermaafan dgn ibu n bapak mertua... kesian jugak tgk ibu.... semua anak2 dia yg dah kawin semua balik beraya dgn mertua mereka.... tinggal ibu n bapak dgn anak bujang nye yg 3 org lg tuh.... tp xpe bu... raya ke 3 kita jumpa di temerloh...

Bersambung dgn kisah ku dirumah mak di Sentul... mlm tu... syafiqah n makcik2 nye pakai inai mahendi di tgn... aku malas nak layan... aku tgk tv lg best... nilah hasil kerja tgn mereka pada si cilik Syafiqah...


Mlm tu fiqa pakai inai tu kejap je... dia rimas.... pastu kami pun tido dgn syahdu skali... x sabar tunggu raya esok n nak pakai bj baru... hehehe

esok nye.. pepagi semua dah bgn dah bersiap... anak2 mama semua pakai baju raya.... cantik sgt.... sementara tunggu abah n papa gi solat raya.. kami bertiga pun bercandit camera....




Lepas papa n atuk balik solat raya... kami pun pelagi... sambung bercandid lagi...


Irfan n fiqa wif atuk n nenek

Seterusnya kami pun memulakan aktiviti bersalam salaman dan bermaaf-maafan...... syahdunye masa nie....

Dah selesai kami adik beradik mintak maaf kat mak n abah..... tiba giliran aku lak mintak maaf suami isteri.... syafiqah pun mintak maaf kat papa n mama...

last skali kami bergambar beramai 2 b4 kami bersiap n gerak balik kampung abah kat Sabak Bernam pagi raya pertama ni....

inilah foto keluarga ku....

dlm gambar ni yg xde adik lelaki ku je yg no. 3.... dia pegi mana ntah..... tu yg xbest tu.... org syok tangkap gambar dia hilang pulaks..... huhuhu... apepun... tahun ni raya mmg best sgt!!! hehe.... daaaah



4 comments:

nza said...

wah, satu family pakai colour biru...chantik3x..ttp knape ayah sorg je pkai colour itam???

Iela Fazielah said...

kak... bkn ayah sorang... adik laki ila pun pakai kaler hitam jugak... thn ni tema diaorg kaler biru hitam... family ila je kaler biru turqoise

honeybee said...

ila x add hani kat blog ila ker?
hehehe

Iela Fazielah said...

nnt ila masukkan blog hani dlm bloglist ye... tp hani create la sidebar follower.... lagi senang

Related Posts with Thumbnails