Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Steamboat @ maeps

hi semua.....nak bersawang dah blog nie... dekat seminggu lebih terbiar... maklumlah bz sgt... nak taip n3 tp kemalasan melanda.... hehehe

ni nak cite.... smlm hubby belanja mkn Steamboat kat Maeps Mardi.... sajeje kata dia... nak test rasa... harga murah giler...! RM 19.90 per pax.... n all u can eat... so.. kul 6 ptg, aku balik n jemput hubby n anak2... kami ke Mardi... dah lama xmasuk dlm mardi ni... sesat jugak la dlm tu mencari restoren maeps ni...

tp hubby awal2 dah pesan... kalau makanan nampak xmenarik... xjadi mkn.... jadinyer... kami pun masuklah ke restoren tu.... condition.... open air... luas... mengadap tasik... kitaorg dtg jam 6.15 ptg.... mmg lengang....



actually... restoren ni mmg baru dibuka... kitaorg dpt brosur pun br 2 minggu..... sbb nampak menarik.. tu yg nak test rasa tu...ni brosur nyer




lepas tgk2 makanan... nampak byk variety, ada ayam, udang, sotong, fishball bermacm jenis, sotong n ketalball yg bermacam jenis jugak, kerang, kepah, mee bermcm jenis, sayur-sayuran, ada nasi goreng, mee goreng, buah2an, ABC, fruit cocktail... ais krim pun ada... wah... kami pun amik la satu port... duduk n menikmati hidangan...

sup yg disediakan ada 2... sup & tomyam... rasa mmg sedap.... ni pada aku lah.. sbb aku ni mmg simple.. hubby lak kata boleh la.. tp sup n tomyam dia mmg superb...!!!



sbenarnye kan ... aku tgh diet.... tp kan.. sbb dah hubby dah byr 20 hinggit kan... rugilak diet2 ni... so aku pun melantak la sepuas2nyer... sbb all u can eat... ber trip2 kitaorg amik makanan.. hehhe....

akhirnye... stelah puas makan n kekeyangan..aku snapla beberapa gmbar guna hp aku yg cikai ni.... thanks 2 hubby sbb blnja.... mmg sedap tp tmpat ni mmg lengang.. dlm kul 7.50mlm kitaorg pun balik.....


gambar kat atas n bawah ni.... tempat makanan dihidangkan.. buffet style... mmg lengang hokeh sbb xde org... maybe sbb baru kot.. tp makanan mmg best... tp pd steamboat lover yg sukakan tmpat yg ada klass maybe kat maeps ni xsesuai kot...


oh ye.... utk makluman... fiqah pg td bgn tido mata dia sepet sebelah... sbb kena gigit dgn sumut ke ape ke tak tau... tp aku dh bwk jumpa doc... dia kata just kena gigit... bkn sakit mata.... sian dia... mmg bughuk ghupa dia... sian anak mama.... dah....

5 comments:

nza said...

sedap tu..tmpt pn luas n menarik....

Iela Fazielah said...

kak nza: tmpat ni mmg luas... ila siap promote kat kwn ofis... semua br tau... dok sbelah je tp xpernah masuk mardi pun

ibnu marzuki al firdaus said...

TQ 4 INFOS! NEXT TIME SCAN JER AGAR LEBIH JELAS... PROMOSI SETIAP HARI?

y@n@ M!B said...

tpt ni lalu kt sebelah sepital serdang tu kan? =)

BEN ASHAARI said...

yeess..akan diserbu hujung minggu ini ..tqqq..hehe

Related Posts with Thumbnails