Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

CCM Pulau Pangkor Day 2: snorkeling dan jln2 pulau

ok...sambng n3...
kisah hari kedua di pulau pangkor...
anak2 jgn cerita teruja nak mandi kolam n laut...
jadi kami pg2 dah siap2 nak gi mandi laut n gi snorkeling
mcm aku ckp dlm n3 b4...
kami bl pakej di tepi pantai terus pada pengusaha boat n snorkeling
pakej lengkap termasuk round pulau n peralatan snorkeling RM75 sahaja...
dan brother tu pesan suruh pegi pagi2 sbb cuaca xpanas n org xramai...





so...pg tu jam 8am kami dah siap2 jln kaki dari hotel utk sarapan dulu..
siap2 pakai bj mandi dah....
ada kedai ni mmg dicadangkan pergi n mkn la..
sbb sepanjang kat pangkor mmg smapai hari blk mkn kat sini je,,
sedap n murah,,
n pagi2 biasanyer mmg kedai dia je yg bukak..kedia lain bukak lambat





Lepas mkn terus bwk budak2 mandi laut jap sementara org bwk boat snorkeling lom beroperasi


Jam 9.30 am 
Ready bersiap utk pergi snorkeling....

kami naik bot besar utk ke Pulau Giam...
boleh je naik bot laju yg kecil...harga pun lebih murah RM50 je utk 1 bot..
tp hubby risau kang anak jatuh laut lak nnt..
tu yg amik boat besar

perjalanan menuju pulau giam


eceli ni 1st time aku snorkeling
sib baik pernah belajar bereang last 2 years dulu..
tau la basic nak terapung (walaupun tau..dah pakai life jacket..compom terapung)..hihi
tp nak kawal pernafasan tu yg agak mencabar... 


tgk muka imran....sgt teruja ko...


kami di pulau Giam...
kawasan snorkeling pg2 mmg best..
ada org tanya x sejuk ke menyelam pagi2..
seriau xseju pun..air suam je...
tp lg tengahari lagi sejuk...
n pg2 org xramai... n xpanas...
aritu ms kami menyelam hampir 2 jam lbh... smapai jam 11pg xhitam pun kulit


Sib baik ada gopro..leh snap gmbar dlm air..
Tp aku xdpt nak ketengah sbb kaki dah terkena batu karang...
Abis luka teruk...part ni mmg nyesal xpakai kasut.. kelemahan pakej snorkeling kat pangkor ni xdibekalkan sekali kaki itik...huhu

Dlm jam 11.30 kami call boat utk bwk kami plk ke darat....
Ms ni baru diaorg bwk kami island tour melawat sekitar pulau di pangkor...
Ada 1 pulau ni cantik tp kawasan situ xsesuai utk snorkeling sbb ada byk obor2 dan landak laut....

island tour...eh betul ke...??
ye la kot...jln2 sekitar pulau
tgk batu rupa kepala buaya
tgk yg rupa ikan paus...
lepas pusing seound..kami pun balik...

pic 1 naik boat


sebelum bali bilik..
kasi budak2 main kat pool hotel lak...
suka dorang...




kesimpulan utk aktiviti snorkeling aritu mmg best la..
budak2 main air smapai kecut2 tgn
yg best..xde sorang pun takut..
xde sorang pun yg nangis2..
siap xcukup ms lak...
xde limit time..tp lama2 penat la kan..
aku dah sakit kaki...
kena air laut lg rasa sakit ya amat...haha
 ptg tu kami smabung dgn aktiviti round sekitar pangkor lak....

sambung another n3...daa


3 comments:

Nad MamaZN said...

bestnya..!

- dieyana - said...

tk pernah lg smpi pangkor..seronok juga nmpknya

Iela Fazielah said...

nad & dieyana....mmg best....ila dah 4 kali pergi..tp kali ni pergi mmg betul2 puas sbb dpt gi snorkeling n round pulau...

Related Posts with Thumbnails