Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Mahligai Impiana: tukar meja makan baru...

giler lama punyer wishlist..since last year..
aku pernah buat n3 dulu...
ms tu nak raya...
dok round2 kat kedai2 perabut area rmh...
tp belinyer idak...

tp kali ni mmg hati xleh menahan dah...
kaki meja yg dah tercabut sebelah tu selalu terjatuh sendiri
kerusi lak.... bila dok lama sikit bertaburan kain hitam tu...
aku pun xpandai nak citer mcmmana
tp nampak xkemas la....

then..hati berbolak balik nak bl jenis glass tempered ke or nak marble
tp mmg nak sgt pakai marble sbb nampak cantik sgt n nampak elegen gitew....hihi
kalau x..aku nak yg tempred glass kaki stainless steel jugak...

lepas byk2 kali fikir n byk tempat aku usha...
aku xjumpa jenis tempered glasss stainless steel below rm2k..
sbb itu je budged aku.....
n aku beralih pada marble top tp dgn syarat kaki dia bkn marble jugak
sbb..lepas aku selidik2 n tanya2...
kalau kaki jenis kayu...meja still boleh ditolak atau dialihkan...
kalau kaki marble/batu still boleh dialih2kan jugak..
tp dgn syarat.... jgn letak karpet or tikat or watever bwh meja tu..
alamatnyer...
mmg meja mkn anda akan mati terpegun kat tempat tu smapai bila2 ok...
tp.kalau bl meja marble kaki batu/marble jugak...
ongkosnya lebih Rm2k...

so.... kesimpulannya..lepas round2 aku jumpa meja marble kaki kayu di valencia kat area rmh ni je..
tu pun jenuh tgk catalog n pilih kerusi...
inilah hasil pilihan


gambar bawah tu..
bkn atas tu..atas kaki batu ...
8 seater kat 4k lebih..huhu

jenuh bargain dgn si bangla valencia ni mintak diskaun...
ikut hati nak kaki meja solid kayu ukir..
tp dah jadi kat rm2.7k...
ini patern kaki kayu 

abaikan kerusi...sebb kerusi boleh pilih2


boleh la.... simple yet elegent
janji meja marble n kerusi pun selesa...

meja ni aku dpt hari khamis lepas...
puas hati la....
meja mkn dah tukar baru...
xyah tunggu raya...hari2 hari raya aku rasa kalau dpt benda aku suka..haha

ms sampai...tgk adik imran...semangat tgk cina n bangla tu bwk turun brg


ni kaki meja dia...
kayu yg dibalut PVC.... ok la... pilih hitam je...
aku amik meja saiz 6kaki...
kalau nak pakai 8kerusi pun boleh..tp sempit..
sbb standart meja kerusi lapan ni panjang meja dia dlm 7kaki...
tapi sbb rmh aku comelsssss..
xyah la nak kerusi 8 bagai....
anak kecik2 lg pun...bkn ada menantu..haha

bak kata apek yg dtg hntr meja ni...
"u aaa...xmau pakai lor ini meja lg 5 thn....
u mesti mau bl itu banglo.....mau tukar meja mkn balu maaaaa!"
haha...betulla apek...
ini br pakai 5 thn sudah tukar balu...
xkan mau pakai ini meja smapai 10 -15 thn lg kan???
logiknyerrr...haha

lepas siap disusun...


boleh lah ek???
warna meja putih susu sikit...
simple je...harga RM2k
lepas diskaun..


ok...mak muka senyum je ni..
tp lepas seminggu pakai aku ckp kat syfiqah...
apasal mama rasa rmh kita penuh giler...
dulu meja mkn kita kecik saiz 5kaki je....
kerusi pun kecik...
mcm rimas lak....haha

kakak ckp ok je ma... cantik dah ni...
ok..mak dgr cakap anak mak...
dahhhh
Related Posts with Thumbnails