Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Masak masak : Herb-Roasted Lobster and Steak

Ok sambung n3 kisah masak lobter dgn kasih sayang.... 😄😄😄😍

Aku ni sebenarnyer skrg kalau hubby blkjarang memasak sbnrnyer...
Selalu mkn kat luar je...

Kalau msk pun sarapan pagi je....
Ni dahdia bwk blk lobster..
Mmg kena masak la....
Mknn yg jarang2 aku mkn nimmg xtau la nak msk...
So.. Mmg google resepi dr internetla jwbnyer...
N hubby jugak ada order daging tenderloin dr kwn dia si penjual daging kat pasar borong tu...
Ada jygak kelebihan jd kaki pancing ni kan...
Sbb dpt jumpa n kenal ramai kwn2 dr pelbagai background...

Ok... Sambung kisah nak msk lobster n steak tu...
Google resepi amik yg satu ni mmg nmpk menyelerakan... Byk pakai herbs..

So.. Tghari tu kami ke alamanda utk bl herbs ni di cold storage...

Ok.... Blk tu stat aktiviti masak memasak...
Jom tgk resepi




Ni lobsternyer.. 
Lepas basuh kami celur duludlm air panas

Dah celur baru potong dua
Theb semua mixherb tu aku cincang2 bersama perahan lemon aku taburkan atas lobster


Then kita bakar dlm 10min

Siap!!! 

Ok.. Daging lak hubby gunakan ramuan yg sama
Cuma hubbg letak minyakzaiton n grill dlm kuali ni... Cepat sikit


Oh ye.. Aku mkn daging spesel... 
Daging waghyu ... 1st time mkn daging mahal ko
Eceli adik ipar belanja mkn last month.. Haha 
Tp ms tu aku gi vietnam... 
So aku mintk diaorg tinggalkan sikit utk aku... Xtaulak rupanyer dia simpan utk aku daging seketulx masak lagi
Kira daging simpan lama gak la... Tp rasa ok lg... Sbb daging ni xdi frozenkan.. 
Just simpan dlm chiller

Utk waghyu ni aku cuma perap dgn garam n pepper je.. 
Then panggang letak sikit olive oil... 
Terbaik ko.. 

So... Lunch kami aritu mknwestern... 
Kuah sos tu bl instant je.. Tp xsedap
Mkn daging n lobster mcm tuje dah sedap sbb ada rasa lemon masam2 kan
Bl sekali garden salad


Utk anak2.. Diaorg mkn steak n lobster dgn nasi... 
Tq hubby belanja mkn lobster homemade.. 



1 comment:

mama tisya said...

sedapnya...yummm

Related Posts with Thumbnails