Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Persiapan soping baju raya

Kisah sabtu lepas
Ke jakel n ariani shah alam untuk gi bl kain kurung utk buat bj raya
Hubby awal2 dah bgtau...
Gaji bln 4 dah boleh gi bl kain bj utk buat pakai raya....
Kebetulan tailor aku pun ada kat serdang ni...
Mmg sesuai la nak hntr bj...

So.... Sabtu ptg tu ke jakel shah alam...
Kebetulan jugak ms tu ada ariani sales..
Apa nama dia. Jualan hari buruh katanyer...
Tiap2 hari bukak instagram asyik kuar tudung square series ariani yg baru...
Buat aku x keruan... Serius weh...
Warna dia lembut sgt dgn design yg cantik bangat!


Ok... Sampai jakel sana nak msk mana dulu? 
Jakel ke ariani?  Msk ariani dulu la.. Haha

So.. Terus memilih tudung
Teruja giler....  Aku beriya nak bl design ni sbb raya thn ni pakai bj plain ms kenduri adik ipar aritu.. 
So... Seswai la kot pakai bj kosong dgn tudung corakkan... 
Lepas belek2.... 
Sambar 3helai terus


Ko tgk.. Rambang mata... 
Kebetulan ada free gift 6000 helai tudung instant evelyn.. 
Nasib baik ms nak beli haritu tanya dulu... 
Alhamdulillah tinggal selai.. Ngam2.. 
Sib baik

Inilah hasil candatan... Tq my huby.. 
Tgk muka gembira aku sikit

Orait.... 
Settle tu br msk ke jakel nak bl kain... Haha

Untuk raya kali ni aku xmau buatkan bj kurung byk2 utk syfqah sbb xterpakai... 
Bj kenduri pakcik n makcik dia ada 2 pasang plus tmbah sepasang lg... 
Utk aku.... Aku bl 3 pasang... Leh buat gi keje sekali... 


Bl kain plain... Kalau msk yg ni aku dah ada
6 pasang bj jenis kain plain

So... 
Kesimpulan... 
Utk tempah hntr bj raya plus keje.... 
Aku hntr esoknyer pada tailor ada 5pasang 
Lg 2 pasang aku bl di vietnam aritu... 
Org kata jgn xde la kenangan bl bj kat vietnam aritu... 


Warna fav aku... Biru n purple... 
Cuma thn ni aku nak cuba warna coklat lak
Kunun nak bl warna peach... 
Tp hubby x setuju sbb nampakkan aku lg gelap.. 
Xpela.. Nak wat camne.. 
Dah spesis kulit gelap.. 
Terima la dgn redho..huhu... 

So korang lak dah soping n hntr kain bj utk raya x? 
Kalau dah sama la kita yek... 
Kalau belum baik cepat... 
Kang tailor xmau amik bj lg dah.... 
Bye


No comments:

Related Posts with Thumbnails