Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

makan2 bersama family sentul

assalammualaikum..
kisah makan2 dgn family sentul last week
bukan senang nak berkumpul ramai2 dgn adik beradik
sorang dok johor.
yg lain kat KL la...
adik bongsu aku br balik dr singapore...
dpt la kumpul balik ramai2
lepas bincang2 kami decided nak mkn kat sukhumvit PJ
1st time mkn kat sini...
pd aku best la..
masakan tomyam sepenuhnya
xde western ke apa
n boleh order set terus
tahap kecepatan mmg superb best
ko order set E contohnya utk 9 ke10 org mkn...
10 minit dah ready
mmg sukhumvit ni expert utk mknn tomyam...
org dtg sini mmg nak mkn nasi masak goreng2
ok la


restoren sukhumvit pj...betul2 sblh highway


 kami order set D utk 2 set dan set C 1 set
ada tomyam campur n sayur campur

siakap tiga rasa yg betul2 sedap

siakap stim dan ayam goreng limau purut




add lg telur dadar n udang goreng tepung dan sotong goreng tepung

mak n abah n along sampai lambat...
dari sentul je pun tp xtau jln..sabar jelah
sampai sesat barat..haha

lepas abis mknn aktiviti potong kek
kek nmpk simple tp sedap... rasa coklat yg sgt sedap...xmanis sgt

sempenah bday anak2 n anak buah yg lahir pada bln Feb, Mac n April 2017
yg kelakar nama Syafiqah tertinggal...
marah kakak bonda lupa tulis nama diaπŸ˜…πŸ˜…


mkn2 ni adik bongsu aku ni yg belanja
dia br balik singapore..dok sana 2 bln
support team utk H&M singapore
sepatutnya bln 5 nnt br blk..
tp kena panggil blk sbb perlukan manager utk store HM my  Ikea Town Cheras yg br bukak...

org bday nak potong kek
tgk imran melekat je dgn ucu ali dia
nak ngendeng main hp la tu


suasana ms mkn2


last sblm balik..bergambar bersama2

oh ye...xlupa... aku n adik bongsu aku blnja mak n abah telefon nokia sorang satu
mak aku umor dah 68 thn
mata nampak x nampak
abah lak dah 65 thn
nak mlkan hp samsung touch screen xreti nak godek
nak yg tekan2 biasa je

sib baik gi mines aritu ada jual...
tp kedai nokia dah tutup
aku percaya nokia je dr brand lain

bl yg screen besar..senang mak nak tgk n baca msg
hp lama dia dah jatuh byk kali... 
bila call asyik xdgr je...


happy tgk mak n abah...
ni lepas bg surprise present

again...our big big family now...

5 comments:

syawalsimpsons said...

seronok dapat kumpul ramai2 kan

Iela Fazielah said...

itulah pasal... kali ni semua ada pulak...tu yg seronok tu...kedai mkn pun cepat je sediakan mkn... lg seronok..haha

- dieyana - said...

seronok dpt kumpul family ramai2.

skumuvit tu mmng mknn siam, belum pernah try.. ;-))

Iela Fazielah said...

tulah dieyana.... ada byk tempat sukhumvit ni..boleh gi cuba nnt

Farah Izza Shafik said...

nampak menarik sgt!!!

Related Posts with Thumbnails