Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti, jalan2 & train

hari jumaat lepas....
saje amik cuti... kesian tgk budak berdua tu..'cuti 2 minggu xkemana...
yg sorang tu org cuti jln2 mkn angin dok hotel..
dia cuti sekolah habiskan ms kat hospital..
xleh blah lansung...
jadi....aku buat plan ad hoc terus...
jalan2 naik train ke KL- lunch dgn papa di Ampang Park - pulang semula naik train..
owh..imran xikut.... aku tinggalkan kat taska..
mmg idok le bwk anak kecik naik lrt... sensorg lak tu...
xkosa aiii..hihi

seronok bwk budak jln2...
tp serius..aku dah lama giler2 xnaik LRT...
sangat jakun ok..
kena pulak stesen LRT Bndr tsik Selatan parking dia tgh on constraction..
rupanyer masih xdpt CF...aku kena parking haram kat tepi flyover
dr seronok nak jln2 aku jd risau takut kereta kena pecah...
sbb aku parking betul2 kat dlm kawasan tersorok dekat flat PPRT tu..
tempat laluan org jln kaki dr flat ke stesen LRT
bila dah masuk stesen LRT baru aku nampak pembaharuan kat situ...
ada laluan terus dr steten bas Termonal Bersepadu Selatan kat situ..
kalau tau aku parking kat terminal tu je..
dah xreti nak pusing2.... kena lak byr parking je rm3... tawakal jelah..
penat hokeh jalan kaki ke stesen ni naik turun bukit punyer jauh giler..

ok...layan aktiviti bl token dulu...
baru aku tau xde lagi STAR  LRT & PUTRA LRT...
semua dah jadi RAPIDKL...giler mmg aku ketinggalan ketapi betul aku ni
token boleh bl sehala n kad T'n'G xleh guna kat sini...
mmg lg giler...huhu


sbb aku 1st time dtg lepas bethn2 xguna perkhidmtan ni...
aku bl la token ke masjed jamek dulu...aku n syfqah kena byr...
2 org utk RM3.40

nak lalu touch token je...
syfqah xpandai berlakon la..
boleh dia diri tegak tepi bendalah ni


 ni masa tunggu train...
wajib bawk stroller ok... semua org ingat aku bwk baby kecik..
skali jenguk dlm stroller tgk budak umor 4thn duduk...xleh blah
anak aku dah beso panjang mmg giler stroller..
skit2 letih...nak duduk... bawak jelah stroller ni

masuk train semua sibuk nak tgk luar n panjat seat...
aku xkasi...teringat aku bc blog mana ntah....ke kat mana ntah...
org tu ckp parent xprihatin kalau biar anak pijak seat LRT utk tgk luar..
xde sesitiviti pd penumpang lain yg lebih perlukan tempat duduk..
lagi pun nnt kesan kasut kotor kat seat kan x elok...
ya betull...aku setuju...
so..aku suruh dedua budak ni dok betul2... buat malu aku je nnt...
hape lg... tensi je syfqah..n tgk rupa irfan...
tegak je dia...merajuk xdpt tgk luar kot...

bila dah lama2 diaorg baru ok....
xtensi dah...hihi


smapai kat masjed jamek...
turun bwh n lintas jalan nak ke stesen bwh tanah nak ke Ampang Park pulak
serius...aku confuse ok....
dulu just turun tangga ke bwh direct jumpa stesen terus..
rupanyer diorg dah upgrade stesen ni...
kata dah merge kan??aku mana tau...
siap tanya org n mintak tunjuk jln...
malu ai ok..hihi...tp xpe... itulah tujuannyer naik lrt haritu...
huhuhu...
sgt canggih n cantik stesen skrg...

ni dah masuk kat bwh stesen masjid jamek nak tunggu train ke Ampang Park pulak
masuk train sesak ok...berdiri dua budak ni dicelah org...
irfan aku surh dia duduk kat stroller..
diaorg sibuk nak tgk luar..
aku bisik ckp xleh sbb xnampak apa2..kata bwh tanah...

lepas 5minit...smapai kat Ampang Park...
yeay..... wassup papa kata kami nak smapai...
jumpa papa kat Ampang park..nak lintas jln pun berpusing2...
rupanyer ada jejantas..muahaha...
nasib baik semua kemudahan skrg ada eskalator...seronoknyer...

kul 12.10pm jumpa hubby dpn manhattan fish..tp ms nak on dway ke manhattan fish ni
ada kedai jual laksa n sup..
apa nama ntah..
bau laksa menyengat.. so xjd mkn ikan..makan laksa je..

lepas mkn...jln2 jap dlm Ampang park..
then say babai to papa n gerak blk BTS semula
nak jln2 ke KLCC or else xde hati..
risaukan kete kat stesen BTS tu

jam 1ptg naik train return from Ampang park...clear je.. 
dpt duduk n snap2 gmbar


lastly....gmbar terakhir di stesen masjid jamek nak blk pulang....
suka je diorg haritu...
balik tu shoot terus ke rmh nenek kat BTS tu...
lepas dlm sejam..
kul 4 gerak blk serdang.... mlm tu dedua tido awal keletihan naik train dr pg...
puas hati tgk diaorg gembira...
esoknyer hari sabtu cerita ke Aquaria pulak...



9 comments:

Nad MamaZN said...

Nampak muka dorg hepi :)

NzA said...

sskali outing mcm ni dgn ank2 pn best jugak......

mama lieyna said...

Muka happy anak2x.. haissh kalau eina mau confius gak, lama tak naik public transport ni..huu..

Farah Izza Shafik said...

at least they have fun gak jejalan naik train.. happy muke masing2

mummy_ayu said...

Seronoknya...ayu plan nak bawak naik komuter..but tak bawak2 lagi pun

Rina Bahari said...

dah lama tak naik train...tp pernah gak buat mcm u nie ..bwk anak coz nak sgt naik train...teringin la plak nak naik train ... hehehe

Rina Bahari said...

dah lama tak naik train...tp pernah gak buat mcm u nie ..bwk anak coz nak sgt naik train...teringin la plak nak naik train ... hehehe

Rina Bahari said...

dah lama tak naik train...tp pernah gak buat mcm u nie ..bwk anak coz nak sgt naik train...teringin la plak nak naik train ... hehehe

adianiez AIDA said...

oh my God. rindu nyer naik putra lrt!!!!
dulu time belajar, tiap weekend naik!!!
rinduuuu...

Related Posts with Thumbnails