Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

makan-makan family sempena raya

kesinambungan aku buat aktiviti jalan2 jelajah rumah jiran paragon pd sabtu 23 Julai
aku masak mee kari...
jadi..dah alang2 aku masak tu...
aku buat lebih sikit n aku wassup adik beradik n ipar duai ajak dtg makan kat rmh
seronok sebenarnyer org dtg rmh kan...??
nak buat open house mmg xla..
dgn hubby xde..
aku rasa xmampu nak manage
so...aku just mkn2 simple

as aku dah mention sblm ni..
menu aku simple giler just mee kari dan dessert sagu gula melaka dan brownies cekedut
adik aku la request nak mkn cekedut
tu yg masak pepagi buta...

mee kari lak just ayam n fishball n fishcake
nak kopek kerang sgt xlarat rasanyer..hihi
xsangka lak mak ajak makcik dtg rmh sekali
kebetulan mak leha gi putrajaya
dia singgah rmh
tu pun aku rasa dah gamat rmh
lepas aktiviti jalan raya rumah jiran2 paragon...
dlm jam 2.30 mcm tu adik ipar aku stat dtg...
mmg aku ckp program mkn2 ni jam kul 2 br stat
kebetulan adik ipar baru je reno dapur rumah dia...
beli set dapur baru n pasang kichen kabinet baru..
dapur lama dia dia nak let go...
aku pun amik le sbb dapur aku dah rosak...
yg belah dalam punyer.....
so...dah alang2 dia dtg tu...dia hntr sekali dapur tu

anak2 uda zahra n zuhayr...

elok cantik je uda pulang gerak balik...
adik kamal n family dan mak, along pun sampai
pastu mak leha pulak sampai 
kes makleha ni mak yg jemput
tu pun dia siap jemput pak noh (pakcik aku) dtg... sib baik dia xdtg..haha
aku bukan buat open weh...
ni ajak mkn mee kari je...risau makanan xcukup
pastu ibu n bapak  lak dtg...



bila rmh kecik...
rasa kalau dtg 15 org dalam rmh aku rasa penuh dah..
mak leha lak alhamdulillah thn ni berpeluang mengerjakan haji 
bakal berangkat ke taah suci 13hb ni..
seronoknyer..... bila dah sampi seru.....moga dipermudahkan segalanya


sempat la bergambar dgn cousin aku ni...
kak uji nama dia...

yg belakng kami 2 org tu anak kak uji...
diaorg ni mmg family tinggi2...
berbanding family aku yg katik2...
tp nasib baik anak aku dpt gen tinggi2 balik...hihi
kak uji ni caterer kat area keramat au2
sanggup berhenti kerja sapura kenchana utk focus pada bisnes catering dia

then last mlm tu baru adik aku siti dtg penutup mkn mee kari
dia kena dtg sbb aku mmg buat khas utk dia kek brownis kedut utk dia
kalau xdtg mkn rugi tu...
so...utk whole ari ahad tu kira majlis tamat jam 10mlm
mmg berat betul mata...
terlebih mkn n keletihan ko
kuah mee kari tu aku siap masak lg 1 kali lg sbb dah tinggal sikit
ptg tu je nak abis dah kuah...
pg campur ptg....dah la xde mknn core yg lain
mmg org mkn berulang2 la.....
tq pada sedara mara yg hadir....
insyaallah....ada rezeki lebih n kelapangan
thn depan kita buat open house
harap masa tu hubby dpt cuti lama....




daaa


No comments:

Related Posts with Thumbnails