Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Mencanting batik bersama anak2

Dah lama xbuat aktiviti dgn budak2
Kalau aku buat pun selalunya bab masak2
Kalau buat keje melukis ni jarang2
Kisah nyer.... hari selasa lepas...
Irfan blk sekolah sibuk bgtau ada org jual lukisan batik...nnt boleh kaler sendiri katanya...
Sebut berulang2 kali asyik mintak aku belikan...
Sebuah batik canting tu RM10...
Kesian punyer pasal aku bg diaorg beli...
Alah pakai baki duit raya dorang jugak...
Selalu asyik beli buku cerita je...
Bila dah beli utk abg n kakak...
Of couse si adik pun nak sekali
Aku suka kalau dgr irfan ckp
Sbb dia ckp sepatah2 n jelas...
Dia ckp ada 3 jenis lukisan...
Ikan, bunga n wau...
So aku suruh je bl sorang 1
Ikut diaorg nak mana...

Eceli klau citer pasal brg jualan kat sekolah ni ada gak parent yg tegur
Sekolah suka sgt bg supplier dtg jual brg
Buku, mainan....
Yg parent marah... budak2 ni bila tgk mcm ni... blk rumah push parent suruh beli
lepas tu kerap sgt buat jualan ni...
hampir tiap2 bulan
ada sekali tu diaorg jual CD..dpat jam tgn kalkulator
si irfan punyerlah memujuk susuh beli jam tgn tu
bkn CD yg dia nak...tp jam
nak tau berapa harga?? Rm15 ko
aku xleh lupa ayat dia sebut kat aku....
"mama... belikan lah abg jam tu...jam tu cantik ada byk warna..nnt abg nak pergi mana2 senang"...aku buat derk je..
then nak tido mlm tu...lepas masuk bilik dia kuar balik n dia dtg kat bilik akun ckp..
"mama....abg xleh tido la...abg asyik terfikir je pasal jam kalkulator tu..abg asyik terbayang2..kalau mama belikan mesti abg boleh tido..."

aduhai..stress mak...last2 aku blikan...bg duit n dia bl 
pakai dlm seminggu pastu xheran dah jam tu
dia kata jam tu xbetul la...masa xsama la...
dah asyik tekan2....

ni...pasal batik canting...
memula tu malas gak nak belikan
tp dgn kakak2 pun sama naik memujuk
last2 aku bg duit suruh gi beli..
tp adik imran pun nak jugak..


bila dah dpat....suka la masing2

kakak pilih bunga

abg pilih wau
dan adik amik ikan...


mmg ada 3 design ni je pun

aktiviti mewarna bermula...
imran aku guide 
irfan n syafiqah buat sendiri

semangat imran mewarna..
risau gak aku kot tercomot ke...so far ok....


kusyuk irfan

kakak pun sama

lepas stengah jam kot...
siap la masing2...
paling best part campur2 warana nak dptkan warna jingga, purple, hitam, cokla

imran dan ikannya

kakak dan bunganyer yg mcm2 kaler

abg dgn waunyer

nnt aku kena usahakan gi beli kayu utk buat frame..
nak harap papa mcm aku xrasa jadi ni
sendiri kena buat..hihi
buat masani letak atas meja n xleh nak gantung sbb kertas board frame tu lembut sgt... 
daaaa

3 comments:

shida rahman said...

ye betul...budak2 ni mmg senang betul terpengaruhkan klu ada jualan2 apa2 kat sekolah...anak saya pun ada beli jam kalkulator tu kat sekolah..last2 x pakai pun jugak..katanya cikgu xbagi bwk...waktu math senang tekan2 aje kalkulator tu...tu cigu x kasi tu..hihihi...

Iela Fazielah said...

Kannnn ? Membazir je

adeQ said...

cantik ikan imran.. biase la kak.. kadang2 sekolah x sempat pon nak sekat suplier.. tp buat masa ni sekolah saya mmg x de suplier2 masuk.. tp nak dijadikan kes, ade yg menjual kat depan pagar sekolah n jual bende2 merepek cam cards la ape la.. kesian sebab kadang2 bende tu mahal.. tp merepek.. phewww..

Related Posts with Thumbnails