Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

lawatan tadika. imran ke muzium polis, planeterium negara dan rumah komik

bismillah
nak share pasal aktiviti taska imran pada 13 mei lepas
tadika sinar bistari ceria
kebetulan jatuh pulak hari cuti utk syafiqah sbb sekolah kakak nak buat sukan tahunan..
jadi aku pun apply cuti n join gi lawatan ni
tempat lawatan sekitar taman tasik perdana je....

aktiviti bermula dgn aku hntr imran naik bas dulu...
budk2kan...naik bas lg best...
dia nak dok dgn kwn2 dia...
aku follow naik kereta je

ni masing2 dlm tadika...baru lepas mkn...ready nak turun

amboi imran..xleh dok diam
tgh beratur nak naik bas

hai semua

aku n syafiqah nak join budak tadika

cak

adik naik bas

baik2 ye adik...mama follow belakng
kami gerak ikut MEX...
jemmed kejap kat depan kem lama sg. besi je


destinasi pertama adalah ke Planeterium negara

bdk ni sampai dulu...
bermain dlm bilik graviti ni..
pening kepala weh...

kanan melayan adik

tgk wall pencapaina menerokaan angkasa

ni rupa angkasawan tido dlm shipspace..

ni kat kerusi angkasawan

hi....
dlm 2 jam jugak budak2 dok dlm ni sbb ada taman mainan
masuk percuma..cuma kalau nak tgk wayang je kena beli tiket
aku tereli tiket...tp xdann tgk..budak2 ni xtgk wayang pun

abis dah dari planetarium negara...2n place adalah ke Muzium PDRM

kami di bahagian kenderaan lama PDRM
masuk ke muzium ni pun free
tp dlm ni xleh snap gambar

ada part tayangan video mengenai sejarah penubuhan pasukan polis Malaya


kusyuk masing2 tgk video

besar jugak muzium polis ni...ni belah luar
ada skuad ni


kami masuk ke galeri senjata dan last sekali galeri pakaian uniform polis dan muzium semasa penjajahan english dan jepun ke tanah melayu

bergamabr beramai2 di muzium polis sebelum ke destinasi terakhir ke rumah komik dan kartun


utk masuk ke rumah komik kena byr Rm10 utk dewasa dan kanak2 Rm5 xsalah
dlm ni kami dilayan oleh kartusni taziri


hi....seronok tgk budak2 ni

ni kartunis select budak n suruh jawab soalan berdasarkan gambar dia lukis
dia pilih imran n suruh jawab ikan apa yg dia lukis

imran jawab betul IKAN PARANG

muka bangga dpt hadiah majalah Gila-gila

imran dgn mama dan kakak 

bergamabr dgn kartunis tarizi

sebelum balik...bergambar di depan Rumah Karton n Komic Malaysia

bye...

habis aktiviti kanak2 mkn nasi ayam di masjid negara..
tp aku ajak imran blk dulu n amik makanan yg dah siap packing
kami ke mid valley utk ambil sarung bantal sofa yg aku dah tempah..
xsabar nak pakaikan kat sofa..haha..
daa

No comments:

Related Posts with Thumbnails