Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

jalan2 IKEA: make up living room

ha....
post last 2 week..
this week br nak citer..haha
lama dah nak gi terjah ikea..
dari sheari ke sehari...
tp malasnyer...
dah ada ikea dekat pun malas nak pergi...
kebetulan berbuka rmh mak minggu pertama puasa haritu...
tido terus kat sentul semalam...
then hari ahad pg2 tu terus ke IKEA...


jalan di ikea...suka snap2 gamabr dlm ni

ok....aku beriya nak ke ikea ni sbb nak bl meja kopi baru...
kebetulan ada offer utk members
meja vittsjo ni tinggal RM119 sahaja dari harga asal RM179
giler murah weh..jimat RM60
meja kopi lack aku tu dah mengelembung2 ko..
asyik tumpah air atas tu...
lg pun dah 5 tahun..
boleh la tukar baru...

aku nak beli warna putih
tp dah habis...ada hitam je..huhu

kalau budak berdua ni..
mmg suka kalau jumpa bunkbed ni....
papanyer janji nak bl katil double decker ni smapai ke sudah xdpt2
bukan apa....
aku nak stat asingkan imran tido dari aku...
dia dah besar kan...thn depan dah msuk 5 thn
still nak tido bawah ketiak..
eii xseswai lansung 


satu part aku akan beli gak satu hari nanti adalah wing chair ni
aritu dah tgk kat SSF decor...
ni tgk lak kat IKEA...murah lg kat ikea br RM699 harga STRANDMON wingchair ni
tp xde tempat nak letak lak....aduhai....
geram giler kat wingchair ni


aku suka dgn deco meja mkn ni ha
ikut hati...mcm nak tiru ikea ni punyer idea...
tp ko nak tau part mana...
tu part konun2 ada tingkap tu...
letak frame berlampu n pasangkan langsir...
rmh intermediete tetiba ada tingkap kat area dining...
hebat ooo....hihi


lastly..lepas kat 3jam round dlm ni
bl la brgnyer......

beli pasu bunga baru ganti yg dah pecah...
n kitchen utensil satu...
kali ni aku beli IKEA 365+HJALTE Ballon Whisk
fav aku....every time dtg mesti beli satu jenis...
xyah kalut beli byk2 terus...
kang xde purpose dtg ikea...kan...
sbb tiap kali dtg IKEA blk mesti ada buah tangan punye...hihi

so far aku br kumpul 4 jenis kitchen utensil ni..
yg aku blat merah tu dah ada dah..


next time dtg nak bl soup ladle lak..hihi



balik tu gigih pasang meja
imran sorang xpuasa
n dia xbape sihat
so aku masaakn dia nugget n fries...


brg lain aku beli....
tu pintu utk rak billy aku
dan jam dinding baru
jam lama dah giler..haha

ok..part pintu OXBERG glass door tu
aku xde choice
terpaksa beli pintu frame kayu...
berbanding yg lama akau pakai frame aluminium...
sbb dah xde keluar lagi dah jenis pintu tempered glass bercorak...
xsuka bila letak buku n brg mainan anak tp berhabuk teruk,...

jadi.... 
inilah hasilnyer...
aku lom lg deco nak raya...
karpet n langsir lom tukar lg...
nnt dah deco aku snap pic lain ye...

tp puas hati meja kopi dah berjaya tukar n almari billy dah ada pintu....
walaupun lain design kiri n kanan...haha...

n satu lg aku teringin nak sgt tukar adalah bunga...
sayangnyer aku xtau nak gubah bunga...
tp kena cari jugak ni nanti....daaa

No comments:

Related Posts with Thumbnails