Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Cuti2 malaysia ke gambang waterpark

Assalammualaikum...

Lama xbersiaran
Bila penyakit malas merasuk...
Jenguk blog pun tidak...
Alahai...
Ni gigih jugakkan lah diri menaip sebuah n3 kenangan ke gambang waterpark resort hari khamis lepas 2 &3hb jun 2016

Planning last week hubby
Mmg dia blk pun n kebetulan cuti hari gawai...
So dia dpt cuti lama sikit dlm 5hari
N kebetulan cuti sekolah...
Kesian nnt anak2 kebosanan
Dah la jarang2 jumpa papa nyer

Then bila compom je nak gi n hubby booking hotel.. Imran lak kena chicken pox
Tp nasib baik..
Ngam2 pegi hari khamis aritu...
Kulit dia sembuh sepenuhnya
Alhamdulillah




Bertolak pg ke gambang lepas sarapan pg di maulana daun pisang dlm jam 9am
Jam 1. 10 sampai...
Nak check in xleh... So gi mkn tghari dulu

Jam 2. 15 kami check in di carrabean resort gambang n terus solat jamak siap2
Oh ye...  Kami stay di gambang ni 2hari semalam je n amik tiket combo utk 2 tempat safari n waterpark...

Rumah kami menginap... 
Ada 2 bilik dan katil pun double


Hubby amik bilik konun poolview
Tp xde function pun.. Pool tu xdann masuk pun. Huhu.. Xsalah harga dlm rm2++ semalam
Aku xsure


Tgk tentatif byk aktiviti menarik di safari..
So jam 3ptg dah msk safari....
Mmg planning nyer sampi sini check in dan terus ke safari n esoknyer br mandi di waterpark





Hubby tukarkan kupon  n terus amik tran utk safari tour
Pd pengamatan aku tempat dia besar tp lengang...  Berjalan sikit n xbyk sgt haiwan kalau nak bandingkan dgn a famosa melaka.



Utk tour safari kena naik tram dgn byrn RM1 sorang... Dari situ kena jln kaki sikit naik n turun bukit then smpai lg 1 stesen utk tunggu tram kedua.  Yg ni xde byrn...

Tgh tunggu tram

Masa menunggu turn je amik masa hampir 40minit
Then tour tu amik masa 35minit
Tp tram dia best sbb ada aircond berbanding dgn a famosa mcm dok dlm lori n ada sangkar... Haha...








Binatang boleh kata semuanyer sepasang or 2 ekor.  Kecuali kambing gurun kot ada byk... Haha..

Lepas abis round safari kami jln kaki ke kompleks binatang...

Mmg byk beruang dlm ni
Tempat luas giler tp xdicat... 
Katanyer mmg sengaja design mcm ni
Mcm hotel or rmh xsiap
Tp haiwan leh thn byk... 

Kami sempat la bg mkn binatang ni dgn byrn rm5 sebekas mknn n done snap gambar
Dan jugak bg beruang makan epal
Yg beruang pun byrn dia rm5 sebekas mknn




Bergambar berlima... 
Satu2nya gmbr berlima yg ada... 
Sayang imran pandang tempat lain sbb takutkan binatang tu.. 

Syfqah n beruang matahari


Bg beruang mkn epal

Lain2 binatang yg ada






Then ada bird show tp kami xpergi tgk sbb jln2 tgk binantang...
Tp utk animal show kami tgk jam 6.00ptg tu
Boleh la pd aku...
Biasa2 je...
Animal dia xpandai buat aksi...
Keluar tunjuk diri n mkn je...
Kena lebih training kot....


Jam dah menginjak ke angka 6. 45ptg...
Kami tgk night safari n serous kepenatan

Lepas last tgk binantang di night safari n simba hill...
Kami decided trus blk
Xstay utk tgk fireworks...
Sbb penat, lapar n badan melekit



Di sinba hill... 
Mmg cantik giler sepasang singa putih ni.. 

Kami sblm blk.. 

N mkn mlm tu kami mkn di gerai mkn nama suraya tomyam
Ni pun sbb tanya kat tokwy kedai runcit depan gambang resort tu....
Kebetulan bl roti n kopok utk mkn dlm bilik
Area depan gambang tu mknn dia serous xsedap.. Huhu




So.. Perjlnn ke restoren suraya 5km dr pintu msk gambang menghala ke kuantan n berada sebelah kanan anda
Serius sedap nasi goreng dia
Lepas kenyang.. Blk resort...
Mandi n rehat la
Nak ke funfair pun malas...
So habis sehari pertama di gambang resort n safari
Sayang xsnap gambar di pintu msk sbb xde pulak org jaga ms tu...
So xde la bl gambar di safari tp bl fridge magnet je...

Sambung next n3
..

3 comments:

Farah Izza Shafik said...

Nampak cam fun Ilah!

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
WhatsApp : +6282282222896
WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282282222896
Call : +6282214441280
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
WhatsApp : +6282282222896
WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282282222896
Call : +6282214441280
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Related Posts with Thumbnails