Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Musim org membeli steam iron

Isy...xleh menahan nak citer pasal iron ni
Aku xle beli lg...
Tp xleh tahan bila gi beraya pun siap mak sedara hubby buat demo cara nak guna generated steam iron by phillips ni...

Al kisah.... ni sorang jiran dok tag laki dia kat fb pasal nak  bl steam iron ni
Xpela..then xmemasal laki aku lak leh tag aku pasal iron ni...
Eh...dia berminat nak belikan ke?
Best kalau dpt ni....
Aku ni sekali iron bj sekolah budak setiap hujung minggu samapai 18pasang...
Xmasuk bj kurung keje aku sekali...
2 ke 3 jam tu mmg pasti...berpeluh2 ko

Cam ne rupa iron ni...
Yg ni ha


The best part bila dok tanya hubby mcm beria dia nak belikan...
Tp bila tanya nak bl bila?
 Dia jwb...nnt dia pikirkan..eh..???

Eceli kat opis aku lama dah pakai ko
Since 3 thn lepas...
Kes nyer... mcm opis aku kan pusat kesihatan...
Jadi kain linen n cadar ni mmg tiap2 hari kena cuci n iron
Sian pada auntie2 yg keje dobi linen ni
Kalau pakai iron biasa diaorg kena keje kuat sikit la....kain linen n cotton ni kan tebal2 n berat..then sorang supervisor opis aku ni cadangkan suruh bl generated steamer iron ni..... 
Byk kelebihan ooo...
Xde lg masalah kain hangit lg...keje mendobi dorang lebih mudah...
Tp harga dia mahal ooo...kat rm2k lebih
Jadi mmg aku x bercadang la nak bl

Tp bila skrg dah femes...wah..sana sini dok tag n cerita....
Lebih2 lg...product ni bole dibeli dari agen amway dgn harga yg sgt rendah rm1325 termasuk iron board sekali...
Iron board dia mmg khas...besar gedabak ko...
Sbb nak letak iron ni kan berat n beso..
Mcm best jugak kalau dpt bl sendiri kan???haha😅😅😅

Function dia mmg best
Sbb korang xperlu nak set temperature bagai..dia guna wap air je...
N sekali korang gosok bahagian atas...
Dah cover bahagian bwh kain sekali....
Kan cepat n mudah keje tu...
Xde mslah kain hangit pun....

Leh baca product review di phillips .com.my

Aku ni xtau la bila nak dpt merasa pakai
Kalau suruh aku bl mcm xla kot
Prefer bl emas lg kot...haha
Kalau ada org nak blkan aku suka sgtlah...
Ni jiran siap jual leh buat installment

Tp rupanyer ada byk model ko..
Setiap model berbeza dr segi tank capacity 
dan water tab freindly...
Sbb yg amway jual katanyer kena pakai air meneral water je
Yg jenis spec tinggi harga rm 1.7k ke atas ni pakai air pili biasa je pun ok...
Emm  ntah la...

Leh la aku promote skali jiran aku punyer fb ni
Sbb dia menjual dgn installment plan 3 x byr..haha


Ni antara model steam iron yg ada dlm web philips malaysia
N katanya kat harvey norman je ada jual
Nnt nak gi ioi mall putrajaya lah gi rikki tgk rege...😆😆😆





Ok dah...saje je nak celoteh..haha..daaa

6 comments:

ibuayu said...

memang bagus iron ni..kalau kat sek akak diorg main kutu...

ibuayu said...

memang bagus iron ni..kalau kat sek akak diorg main kutu...

Iela Fazielah said...

ibuayu: siap ada kutu tu.... bagus jugak....

syawalsimpsons said...

akak...aritu soya ada tgk kat aeon big alamanda...rege juai dekat RM2k..lebey kurang gitooo kalo x salah..

Fiza @ Zah said...

Dekat lazada pun ada hari tu dalam 600 lebih tapi yang 1.5L . Tidak termasuk board. TQ

adianiez AIDA said...

Ni la iron yg glamer tu ek.
mahal nyer Ilah!
ada member aida buat kutu.

Related Posts with Thumbnails