Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Sambutan majlis hari raya anak2 di sekolah

kisah anak2 sambut majlis hari raya di sekolah,,,
seronok sebenarnyer...
aktiviti last 2 week n last week...
eh...mcm ni...last 2 week 15 Julai 2016 (Jumaat ada majlis sambutan hari raya di sekolah agama KAFA syafiqah n irfan....sebelah pagi)
sblh petang pulak majlis Hari raya di sekolah kebangsaan 
anak 2 org....majlis serentak...
dah aku pening nak kasi apa utk budak2 bwk semasa majlis nnt...
xkan tgn kosong...
jadi... dari penat2 fikir...
aku seperti tahun2 sebelumnyer...pergi ke kedai dan beli kek pisang utk diaorg bawak sorang 1
marah betul syafqah...
dia sebut lagi...asyik kek pisang je mama ni
abis tu.... itu yg memudahkan mama
 aku bl yg panjang tu jenama samudera
dalam RM7.80 sebijik...
ok..siap....

utk baju lak....
memandangkan majlis serentak..
memula aku suruh je syfqah n irfan pakai bj melayu n bj kurung pg ptg...
xmau diaorg....katanyer nnt bj dah kotor kalau mknn tumpah
satu lg..nnt berpeluh...bau busuk..
nak bj lain2...
mmg xpernah sekolah buat majlis serentak....
jadi..aku ckp kat diaorg....pg gi sekolah agama pakai bj melayu thn lepas
n ptg nnt baru pakai baju thn ini
i baik muat lg ko....hihi



yg si imran lak sebenarnyer nursery dia belum lg buat majlis hari raya
tp budakkan......apa abg n kakak pakai...dia pun nak...
siap call papa pg2 buta ckp wan dah encem pakai bj raya ni papa....haha
tp tulah....dah siap pesan kat imran....
nnt wan sorang je pelik nnt sbb pakai bj melayu...
eh..dia xkira..nak jugak pakai
tu yg sampai sekolah cikgu terkejut tgk da berbaju melayu lengkap bersamping n songkok
ptg tu blik tanya dia ok x...
kata cikgu dia ok je..memula malu jugak
tp sbb cikgu puji2 dia.....so..dia xtukar bj pun
betulla...level confident anak2 ni tinggi kalau kita puji n bg galakkan pd dia
blk tu siap dt duit raya rm2 ko..haha

jadi sblm kuar rmh kita snap gambar sikit
mama pun amik mood pakai bj jubah hitam jugak..

cak....


ha......cantik x kami.....
syfqah pakai bj kurung masa kenduri kawin makcik dia dulu bln 2 lepas

sebelah ptg tu....
mintak cikgu kongsikan gambar2 kemeriahan anak2 buat sambutan majlis hari raya disekolah...
sporting cikgu...


aku xmenahan bila pandang gamabr ni
ms aku share kat hubby..dia tanya...
"ni sambutan deepavali ke or hari raya posa"
abih tu...dah kawan2 indian yg semangat n suka bergamabr...
mmg muka dorang la depan2 tu...haha


sebelah syafiqah tu cikgu norwati guru kelas syafiqah....


yg ni pulak irfan bersama cikgu kelas n kawan2 kelas dia tahun 1

cikgu irfan ni nama dia Cikgu Nurhana Firhani....
anak kepada arwah opismate aku dulu Sr. Nahariah..... meninggal last year sbb kanser...
ngam2 arwah pencen diusia 56thn... dia disahkan dpt barah rahim....
lama jugak dia survive...dlm 5 tahun jugak sblm meninggal

n last week 22 hb Julai baru pulak sambutan majlis hariraya di nursery imran
sbb imran sorang...
so...utk majlis ni aku bg dadih utk budak2...
xbuat byk pun..dlm 30 pcs je...baki tu utk mkn2 kat rmh

suka imran.....

muka excited!!!!

ni dlm kete masa on d way ke sekolah....
daaa

1 comment:

lia ummiirfan said...

lawa chegu kelas irfan! 😍😍😍

Related Posts with Thumbnails