Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

aktiviti cuti sekolah yg pertama

assalammualaikum...
amacam cuti sekolah?
dah abis minggu pertama cuti
kata org.... kali ni cuti agak pendek...
entah la...aku rasa sama je..
lega sbb xde pikir nak basuh n iron bj sekolah melambak2 tiap2 minggu
tp anak2 ada rmh.... berkecah la sikit rmh...
memula planning nak suruh dorang dok rmh je...
tp memasing buat muka sedih kata bosan dok rmh
alih2 byr jugak la kat taska duit...
so dorang dok taska je...
kalau dok rmh... penat sikit kot aku sbb kena masak sarapan n lunch utk dorang
plus dorang dok rmh asyik tgk tv n mkn..
mmg blk rmh berkecahla...
dok taska bayk aktiviti yg taska plan nak buat...
ada memasak..ada menanam, ada workart dan riadah...
xla dorang bosan

ok...part bercuti...hmmm
rasanya xkemana kot...
tp kalau jd maybe ke fraser hill je utk penutup tirai 2016
kalau tgk blk aktiviti jjcm n cuti2 malaysia thn 2016 ni... 
mmg berjalan sakan budak2...
awal thn aritu dah gi ke pulau pangkor
tgh tahun cuti sekolah ke gambang resort & waterpark
then cuti sekolah bln 9 ke pulau langkawi
so penutup nnt naik bukit ke fraserhill..insyaallah

jadi sementara nak tunggu gi jln2...
kita buat aktiviti mingguan dulu
cuti sekolah dimulakan dgn aktiviti tgk wayang..haha


kami tgk citer fantastic beast


serius mmg best citer ni....
kami tgk kat ioi mall putrajaya


xketinggalan,,,skrg kat GSC ada popcorn cheese...
merasa la jugak popcorn cheese tu n sedap la jugak

abis tgk wayang sesi membeli hadiah
papa ckp sapa dpt markah top 10 n 80% ke atas...
papa bg hadiah....
kami xde la prussre sgt anak2...
mcm irfan alhamdulillah.... xle tinggi mana markah..average 80% total marks
syfqiqah agak payah nak score dgn silibus KSSR baru ni
tp dia dpt top 10 dlm kelas n alhamdulillah dpt naik ke kelas depan...
imran mmg superb best....
total markah 95% average...
jadi.... semua layak dpt hadiah


sesi beli hadiah kat toys r us ioi mall putrajaya
memula adik imran mmg sebut nak menan power rangers...
dia amik pistol dinasour...harga xde memula
lepas scan sekali tgk Rm268 ko
suruh dia letak balik...haha
nasib baik xnangis

kakak lak.....dah besar mcm ni kami lebih suka dia bl board game je
dia pilih uno stacko




tu papa penasihat utama..
mama snap gmabar je...xberani ckp byk...sbb bkn mama belanja
abang lak..
dah bertahun ckp nak kete remote
bila dah belikan abg...risau adik nangis n berebut dgn abang
last suruh dedua amik kete control tu
puas hati
tq papa


sebelum balik...
kita alas perut mkn pizza hut mama belanja

abis aktiviti utk cuti minggu pertama....
daa

2 comments:

- dieyana - said...

mama nak tgk fantastic beast tu, tapi anak2 tak mau, nk tgk citer apa ntah, 'moana' apa ntah..hahha

Iela Fazielah said...

-dieana-: citer dia best mcm tgk harry potter.....tp lg best..pasal magic..mcm tgk citer miss peregrine home of peculars children....serius... best...

Related Posts with Thumbnails