Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

pensel case jenama Smiggle

owh giler jakun aku
si blogger Alyyani dok share gmbar dlm IG dia pasal persiapan persekolan anak dia...
katanya xde bl bekas pencil baru..
then sorang kwn dia tegur....
pancel case smiggle ke....iye katanya
bila dia tegur then baru aku dok pandang betul2 pencilcase tu...kalau x....
tengok tp x pandang..korang paham?
tu pasal..kalau korang jln2 kat shopping complex...tetiba ada kwn yg korang kenal kat sebelah or depan korang je...
tp korang xperasan dia walaupun korang tgh tgk sekeliling...tu yg org panggil tgk tp xpandang...haha

bila dah dok perati pencilcase tu..eh serius cantik weh! boleh simpan semua alatulis dlm satu bekas
kebetulan aku masih blm beli pencilbox utk irfan n syafiqah
aritu soping alatulis aku ingatkan pencilbox dorang ok lg..rupanya dah rosak zipnya

ok..terus google dlm internet..apakah smiggle ni?


rupanya dia satu jenana produk alatulis dan cenderahati berasal dr Australia
dah msk malaysia since April 2016...
1st butik bukak di klcc...serius..ketinggalan zaman aku
n aku pun lama dah xgi klcc..mmg xtau la...
now dah ada byk cwgn kat mlysia ni
kat one utama, sunway pyramid, quensbaymall penang dll
sepnjg mlm aku dok tgk web n youtube ok
serius aku jatuh cinta



terus smlm ajk hubby gi teman he sunway pyramid
lepas lunch treat utk bday hubby...
kami terjah butik smiggle
tgk web harga leh thn...
tp ckp jugak kat syfqah..klau mahal sgt..
mama bl utk mama je nnt...haha


kakak suka warna biru

utk hardcase double zip harga RM104 sebijik..mahal ko...
yg single rm68 or 78

aku suka dgn hardcase ni.... dlm dia cantik nak susun pensen n pensil pun kemas je
byk design baru..
tp harga mahal...
kebetulan ada promo hari tu

yg ni promo price...old stok ni
xkisahla...janji murah..jimat byk ok
beg sekolah tu pun dari Rm279 tinggal RM118..
tp xbeli pun..haha

serius da pegang brg dia mmg rasa nak bl je semua...
cantik2 ko....

yg jenis travel all go ni lg murah...promo dpt rm38 je sebuah..terus grab yg ni
syafiqah n irfan dapt sorang 1...


kemaskan pencel case jenis on the go

ms aku gi beli haritu...semua design diatas tgh offer Rm38 sahaja sebuah..



muka happy lepas beli brg yg dihajati



inilah hasil belian kami...

kat sminggle bukan sekadar ada pencil box n beg..alatulis pun byk
tp harga mahal ok..
mcm aku suka brg faber castell dan stabilo..pakai brg ni je'
yg penting utk anak2 semua alatulis dlm 1 bekas..
xla bersepah..
1 lg..mcm pensel kaler kotak dia cepat rosak..
masukkkan semua dlm beg ni..xrisau kotak rasak..haha

ni hasil lepas kemas beg alatulis..




ni aku dgn brg2 aku...haha
xpakai tudung kena tutup kepala..kiki







3 comments:

adeQ said...

lawanye kak ilaa.. saya jnis banyak marker pen.. pensel case lagi besar dr bebudak punye.. hahahaha... biase laaa cikgu.. kat dlm kne banyak standby budak2 x bawak pensel box hulur sy punye dulu..

Iela Fazielah said...

cikgu biasala adeQ...... tp akak mmg respek cikgu...anak akak jenis selalu hilangkna pensel..cikgu kelas dia siapkan 1 laci pensel....sape xde pensil amik dlm laci cikgu.... mmg patutpun kena byk koleks pen n marker kan....

adeQ said...

itu la kak.. skang ni kalau shopping dlm popular or moh boleh habis beratus beli stok pensel semua.. suami dah paham da kalau sy ckp nk g popular atau mph.. skang ni tmpat utama mydin boleh beli bundle2 banyak terus

Related Posts with Thumbnails