Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

wishlist 2017

lama aku x tulis entry pasal wish list kan
selalu tiap2 tahun mesti ada barang aku dah aim
rasanya masih belum terlambat sbb masih bln januari kan...haha


ok... 

this year ada beberapa brg yg aku aim nak beli
thn 2014 & 2015 wishlist aku masih byk lom tertunai
sbb major sgt itemnyer mcm nak buat tembok pagar rumah...
tahun 2016 lepas aku cuma letak azam je
dan alhamdulillah... sepanjang tahun lepas hingga kini aku kekal pakai kasut bertutup
tp bab stoking masih culas
insyaallah..kena usaha gigih lagi ni


kalau aku tgk balik tahun lepas
aku xbuat pun wishlist
sbb mostly impian aku byk ke emas je
alhamdulillah... penuhla jugak masdora haha


tahun ni aku lebih prefer nak beli barang2 yang aku teringin nak pakai
selain tu..aku prefer nak kumpul bangle emas lak...
pandora ada ada hampir 2 set tu...cukup2 la
kalau ada design cantik baru aku beli nanti

ok..jom tgk apa wishlist aku utk tahun 2017


1. Vacumn cleaner electrolux ergorapido




asal jalan2 je kat soping mall aku mesti dok gi tgk n pegang2 bendalah ni
aku suka dia sbb dia jensi rechargable..
lg satu boleh jadi hands vacum
mcm aku kat rmh yg pakai fabric sofa n carpet mmg perlukan vacum ni
skrg nak sapu sampah pakai penyapu biasa mcm leceh la... nak yg senang n cepat je...hihi
vacum lama kat rmh pun kaki dah patah sebijik...
xsyok nak pakai


2. Gorpo 3 way tripod



ni next aim aku...gopro triway tripod... best oo pakai ni.... 
biras aku pakai gopro Hero 4 dgn tripod ni...
nak selfie family pun senang ko sbb dia oleh berdiri setinggi 20 inci...


3. Bangle atlas inspired tiffany 916

serius cun kan??
cincin dia aku dah dpt dah sebentuk awal januari 2017 ni aku sambar...
aku kalau part beli emas ni cepat je wishlist ni dipenuhi...hahaha..

cak.... bangle ni agak padu n estimated weight dlm 18g++


4. bangle dan rantai ukir nama FAZILAH

insyallah... moga termakbul jugak wishlist ni...
lama dah usha.... join kutu lg cepat kot...hihi

xnak besar..comel2 je..ni contoh..lawakan??
aku budged dlm below 15gram je

utk rantai loket ni insyaalah on d way dah..
standart siap dlm 2 ke 4 minggu...


rasanya cukup kot 4 wishlist ni
jenuh menabung ni...
tp bila dah dapat..seronoknyer..berbaloi2 rasa
kalau vacum n gopro tripot tu mmg best la pakai sbb kerja rumah jadi mudah dan pergi jln dpt snap gamabar dgn mudah kan
kalau 2 bangle tu pulak...lg besar nilai pelaburan tu
itulah simpanan tetap tahunan utk aku...
always remember... 
harga emas makin naik...
ada duit belum tentu ada emas,...
tapi bila ada emas, sudah tentu ada duit kan???


No comments:

Related Posts with Thumbnails