Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Rumah jiranku kena pecah masuk!!!!

Ya Allah.... takutnye aku.... kali ni aku nak cerita tntg kwsan kejirananku yg skrg ni kerap sgt kena pecah masuk!!! ni bkn kali pertama tp dah byk kali.... kalau uoll nak tau... rmh aku pun dah pernah kena pecah msk!! bulan 7 thn lepas...

Modus operandi pencuri ni adalah tgh mlm dan waktu antara jam 2 ke 5 ptg waktu org bz keje atau org xde rmh.... aku n hubby suspek org kat area rmh aku jgk yg buat sbb dia tau sape n bila org xde rmh berdsrkan kereta yg kami parking....

Nak tau camne dia pecah masuk??? Senang jer... rmh yg cuma ada 1 mangga dilock kat grill luar rmh... Pencuri ni cuma perlu ketuk utk patahkan telinga pemegang kunci kat pintu grill tu... boleh kata semua kes kat sini itulah caranye....

So pd uoll semua, pastikan mangga grill korang dikunci dari sebelah dalam n luar ataupun buat dua kunci dari dalam (atas n bawah) supaya susah pencuri nak buat keje... ms rmh aku kena pch msk dulu... dia kebas laptop Dell XPS aku yg br 3 bln aku beli pakai loan kerajaan lg (smpai skrg still byr lg walau laptop dah xde), celcom broadband, camera lumix n jam tgn ELLE (jam kawin tuh).... sedey gile aku... nasib baik brg kemas dia xjumpa....

So kwn2... berhati2 n ingat pesan aku... lock 2 biji (dlm n luar) atau seblh dlm je pun xpe!!!

No comments:

Related Posts with Thumbnails