Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Irfan's progress 7months

Lama xupdate n3 pasal perkembangan Irfan kan.... 30 Nov lepas Irfan genab 7 bulan..... tp kalau ikut dr tarikh sbenar kelahiran dia, umor dia br 5 bln 1/2... Byk benda Irfan dah boleh buat skrg... antaranyer:
  • dah bergolek ke kiri n kanan....ke depan n belakang
  • dah pandai pegang botol susu sendiri... tp kekadang tu jatuh jugak
  • kalau meniarap pastu pusing kan badan 360 degree.... sekarang xleh tinggal sorang atas katil... boleh jatuh katil... so far xpernah jatuh lagi lah... even atas lantai pun xleh tinggalkan sbb kalau alas tilam or toto pun.. biasanya bila dia golek2... boleh keluar dari kaw. liputan
  • dah pandai main mainan... semua nak capai... ape je yg dekat dgn dia semua dia grab!!! pegang kuat pulak tu... susah betul nak suruh dia lepaskan
  • pandai main peekaboo.... gelak bukan main lagi....
  • rambut kak long dia jd mainan dia... dia suka tarik rambut kak long... pastu ambik n gigit mainan kak long.... nnt asyik dengar kak long fiqah dia jerit ..." Irfannnnn jgn la usik!!!!!"..
  • suka bersandar kat badan org.... dia akan bergolek sampai dapat bersandar kat kita....
  • kalau mandi dlm bathtub dia... bukan main suke lagi...!!! mcm mandi dlm kolam!!!
  • still xleh duduk sendiri lagi.....
  • still xtumbuh gigi lagi.....
  • minum xbyk... cuma 100ml every meal tp 6 x sepanjang siang.... mlm hisap nenen mama...
  • mkn 2x sehari... kekadang nestum kalau mama xsempat msk bubur....cuma masih kurang minat nak mkn.... bila time mkn mesti nangis....
  • paling senang nak jaga... just dukung kat bahu.... dia akan dok diam n tido atau nyanyi sorang....
  • dan Irfan masih lg menikmati khasiat susu mama dia sehingga kini.... Alhamdulillah.....
lastly.... jom tgk pic br irfan ye....



.


2 comments:

Naz-Segalanya disini said...

epi 7months irfan..irfan premature ye..cute sgt irfan..chinese look

nza said...

amboi..dh 7 bln ye budak bulat ni...moga sntiasa chat.....umuah!!!!

Related Posts with Thumbnails