Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

mkn nasi kandar Zainul PJ

terima kasih semua.....
dlm fb penuh ucapan hr ibu utk semua ibu2 sedunia
baik utk ibu sendiri dan ibu mertua
juga ucapan utk diri sendiri yg kini menjadi ibu utk 3 org anak....
n paling terharu smlm mmg hari berehat memasak...
hubby ckp...hari ni sy nak bg awak cuti memasak....
sy msk n blnja mkn...
n serius...seawal pg aku mmg xbuat apa2 kecuali kemas rmh n kuarkan mesin jahit n stat menjahit langsir utk blk syafqah

then hubby bgn n msk roti telur utk sarapan pg...
then jam 11 dia suruh kami semua bersiap sbb dia nak blnja mkn nasi kandar kat PJ
aku request nak mkn Fish n Co..
nak mencuba la konun
dia kata.... meh bljr mkn nasi kandar selalu...
aku ni kureng sikit mskan mamak...
nasi yg dimkn dgn kuah yg bercampur....
boleh la... tp xla beriya...mkn gitew je

so.... kat mana tempat dia bw...??
petaling jaya ok...
jauhnyer...
dia kata Nasi kandar kat ni tempat legend n terkenal seantario KL..
ok la.. org nak blnja...janji xyah masak....haha


ms nak kuar kami siap pakai lawa2...
then dia ckp..nak gi mkn nasi kandar je pun...
eh...ai is xpeduli...
nak gi jln mesti sedondon n cun2...
tp dlm kepala xdpt byg...kat mana kedai dia ni...
diackp bkn restoren besar pun...
tp bkn la bwh pokok... laki aku ni bkn betul
sbb taste dia kedai bwh pokok.... pun dia ckp sedap beno....

ok... terasa jauh no dia drive sbb siap gi seksyen 2
aku ingatkan kedai tu kat sana..rupanyer nak gi kedai pancing dulu..
sib baik tutup sbb kedai pancing lokasi dia mmg sgt xlalu nak cerita....
then br kami ke PJ...


inilah kedai dia
pandangan dr pintu masuk
tempat dia kat Medan Selera Bangunan MBPJ...

nilah bangunan dia....
aku amik gmabar dr google streetview...haha

snap sikit gmbar en boss tgh order
tu dia en hubby tgh order...situ ye bang kami dok situ...haha


antara mknn yg ada....


hubby order ayam goreng 3 ketul...seketul tu mcm belah 4 je...byk!
ada bergedil 2 bijik
ada sotong kari 2 ekor besar2..
ada daging msk hitam
tp dlm gmbar xde sbb lom smapai...
ni je gmbar aku sempat snap lepas tu hubby dok marah...
ms ni irfan nampak lauk terus nangis xnak mkn....
org xbiasa mkn nasi kandar...
pelik kot tgk semua msk kari..haha
syfqah je mkn dgn selera

si imran lak dan-dan tu ckp
"wan xnak mkn....wan dah kenyang" cuba ajuk ckp dia dgn sikit pelat...ngeee


pinjam gmbar dr blog ni....
lepas kami order sekali pusing tgk dah ramai beratur begini...
serius...
nasi n lauk dia mmg sedap..
no wonder hubby kata ms dia keje area sana dulu...
dr damansara pun sanggup turun pj sbb nak mkn nasi kandar zainul ni
aku post dlm fb pun kwn2 dia ckp nasi kandar zainul ni legend...

utk total mkn gitew2 kat RM80 gak...mahalnyer...
mmg kena mkn smapai abis...
tp irfan n imran xmau mkn..
dia nak ikan kembung goreng sekor...
nasi n ayam yg xhabis tu bungkus n blk rmh terus pulak budak 2 org tu mkn...
dah kelaparan kot...tp mkn dgn kicap...

serius...aku xreti mkn nasi kandar sbb kuah campur...
tp sbb sedap boleh la terima
blk tu tgk tapak tgn kuning mcm br lepas ramas kunyit...
n bau kari kat tapak tgn smapai mlm xhilang....

pd yang nak cuba mkn nasi kandar zainul ni....alamat seprti dia bwah...
mmg xrugi korang cuba sbb mmg sedap...
neway to hubby...tq....




Zainul Nasi Kandar
Medan Selera MBPJ,
Lorong Sultan,
Seksyen 52,
46200 Petaling Jaya
Tel: 03 7956 2724
GPS Coordinates: N 3 06.136 E 101 38.746

8 comments:

lia ummiirfan said...

ramainya orang! sampai kena beratur!

syawalsimpsons said...

ramai sungguh org tu....jauh JJCM tu

- dieyana - said...

wah..romantiknye hubby iela di hari ibu, siap bw family mkn2...n tk bg msk2. bestnya!

huii..tak pernah tau kat pj ada ns kandar yang tersohor! Nampak sedap tu!

sumysya said...

hu sedapnya..tp harganya mak datuk mahal ngat...

Cik Puan Fairul said...

kak,kedai tu memang legend...sedappppp

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam iela,
apaaaaaa??????????
tak besa makan nasi kandaq???
he3
seb baek bukan orang Penang he3

im run said...
This comment has been removed by the author.
im run said...

Nasi 2,ayam 1,sotong 1,ikan potong 1,sayur taugeh...rm28..gulp!!

Related Posts with Thumbnails