Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

wesak day dan kolam

Salam hari ahad..
Harini  cuti wesak day pulakkan...
dr smlm dok rancang nak buat apa lak...
hubby nak gi air terjun...
tp aku takut dgn penyakit kencing tikus..
aku ajak gi pd mandi laut...
hubby lak taknak...
panas katanyer mandi laut...

Adeh....
last2 bgn pg td..terus decided..
mandi kolam jelah
So....ke kolam renang awam di tasik cyberjaya....
lama xgi kolam sini...
selalu gi dewan je sbb taska imran selalu buat event kat situ...

Last year kot ada dtg sekali...
byrn rm2 je sekali msk...
sekali td nak byr...harga dah naik ye
siap caj gst lg...

dlm kete on d way pergi
dr rmh dah siap pakai bj renang...
aku pin xnak kalah...tp xmandi pun...
celup kaki je

br smapai...depan kolam renang ada taman menan....
oh ye....siap bl nasi dagang n nasi lemak utk sarapan pg... xde msk2..

ni la harga br byrn msk kolam renang
sorang rm5.30 siap gst
4 org rm21.20


mandi la smapai puas budak 3 org ni...
lapar...mkn nasi lemak....
jam 10.30pg bersiap nak blk. Kami dtg jzm 8pg
lepas mandi....imran n irfan mkn nasi lemak n main menan jap
then jam 11 fikir nak mkn apa utk lunch...

Immidieate decision..
jom mkn mee wantan kat bangsar...
dr cybeejaya pecut ke bangsar tru mex...
kejap je smaapi...

owh..sedapnyer mee wantan ni...
mcm biasa mkn kat restoren berjaya ni
sethn sekali je sampai sini

aku rantah sikit je mee wantan
aku mkn yong taufu sup ni

tgk bebudak....sorang sepinggan...
xcukup...tambah lg sepinggan n kongsi 2
hubby lak mkn mee kari..
terbaik ooo....kuah pekat..m

tp boleh dia ckp xcukup...
pinggan ke 2 adalah mee wantan pulak...

Balik tu...
singgah jln2 kat bangsar village mall
selalu lalu je...
round semua tingkat kejap..then blk...
tp budak2...xpenat lansung...
blk terus tgk tv je...
aku n hubby yg tido beriya

Yg penting...utk cuti panjang hr ni
berjaya dimanfaatkan utk kegembiraan anak2
syfqah je kena usaha lwbih sikit sbb rabu ni bukak sekolah dah exam pertengahan thn...
kakak buat latihan...

Ok daa....




2 comments:

sumysya said...

oo nostalgianya mee wantan tu,,,mmg sedap mee situ,,da lama x jejak,,dulu keje kat RTM Angkasapuri dekat la gi sana... lg 1 Ayam Golek kat Sri Angkasa,,x tau ade lagi ke tak sana,,,mmg famous sedapp

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam iela,
waaaaaaaaa
meleleh ayor lior iols nengok mee & sup itu
sob3
naaaaaaaaaakkk
p/s : kakak penuh gaya la he3

Related Posts with Thumbnails