Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

persediaan bday imran ke 3 thn... Batman Birthday Theme

this year...aku xplan nak buat majlis bday mcm selalu
sbb aku mcm xcukup ms...
lg pun... otak xberapa ada konsentrasi....
mana nak fikir pasal nak gi umrah lg...
so... aku pecahkan semua bday anak ikut tempat balajar diaorg...
lg pun..kalau dah buat kat rmh...
kat sekolah bebudak ni request nak jajan n potong kek jugak..
dah berapa byk kali nak pack jajan bagai...
so... inilah solution dia

utk bday imran...
aku saje je buat meriah sikit sbb kat taska Sinar Bistari Ceria @ SBC
cikgu dia melayan sikit....
kalau setakat buat bday bertema...panggil badut bagai...
xde hal....
ada sekali tu siap pesan kat semua parent..
nnt esok pakaikan anak bj hitam n merah je sbb ada bday si polan ni...
ha... tp aku xde la request nak siap paka bj tema..
aku cuma tekankan part hiasan deco majlis je
tu pun cikgu punyer baik siap sponsor belon n nak tmapal sticker batman kat belon lg..
tp aku ckp xyah..
buat susah je....

ok..
 utk kali ni..aku pilih batman tema biru, hitam dan kuning.
nampak cantik sgt...
bosan dgn tema kuning n hitam batman..
so.. search la kat google utk dptkan idea
byk benda aku buat sendiri perbanding b4 ni aku byk print out je
contoh utk tulisan backdrop happy birthday
aku bl kertas A4 kuning dan biru n kertas sugar paper hitam dan potong
rajin ke xrajin....??haha...
seronok gak...

lepas siapbuat backrop
si imran sibuk nak menempel..
ini mamat skrg...
baju basah sikit kat hujung lengan pun cabut baju terus terus...
juara tukar bj kat rmh

ni goodies utk kengkawan imran
aku bl beg kertas tu ms gi langkawi masa 1 Mei thn lepas
aku bl paper bag tu kat pekan rabu
murah giler tau..
50 pcs beg kertas tu harga Rm15 je
konun dulu bl kot nak buat bday thn ni 2015 nak buat kat mcd ke....
xpun KFC ke... tp xjd...haha
depan beg tamapl stiker batman...siap.
dlm tu biasala.. jajan je...
budak 2-4 thn...xyah sibuk nak bg kaler pensel bagai..
abis dicampak2...
bg mknn je senang kan...


utk kek...
as usual..hanya di M&M cupcake AU2 keramat tgh 
servis tip top..rasa marbeles!
design pun cantiks!
harga... xberkira n boleh nego...apa lg nak...??

abg dr lori ais Ta-Q-Bin dtg pagi semalam nhantar kek kat opis.
sbb bday buat ptg kan....senang..


inilah kek imran...
perisa coklat dgn buttercream
tp mun buat sikit fondant sbb aku request nak bangunan tepi kek...
logo batman mun xbuat hitam tp coklat sbb mmg rasa coklat.
cayalah mun


n lastly...
baju imran...
bl di ioi mall puchong.
nnt n3 detail pasal kedai bj ni aku up kat n3 lain ye...
serius murah2 belaka...


lepas bl xcabut dah bj n topeng...


oh ye..
aku buat dadih perisa mangga utk bebudak ni...
nak buat cupcake mcm remeh bagai///
nak tempah cupcakes pun mahal sebanrnyer
mcm biasa..kos buat dadih RM8 je..
bekas melambak kat rmh sbb aku suka simpan stok bekas ni
atas tu tampal logo batman...
logo ni2... downlod je dr pinterest.... melambak
utk cupcake stand tu pakai syfqah punyer...
recycle....pink pun pink lah.... xdehal..haha


n the last one...
sedikit penghias meja...
ada balang ni...letak je sumi, cloud9 n coklat nips...


oh ye... xlupa...
dah siap2 print gmabar 2 keping saiz 4R kat kedai gmabar....singgit sekeping
siap2 snap gmbar si dobot ni pakai bj batman
dan ada lg satu...
kain backrop biru tu..
bl la 2 meter kat kedai tewah....
aku cr kain RM2 semeter... xnampak la..
aku jumpa Rm6 semeter ni...lepas SA tu potong
baru nampak kain semeter Rm2 tu..xpela.. xde rezeki
kot ada rezeki lain...thn depan kot syfqah dpt jd pengawas sekolah ke
boleh la tempah kain tu buat bj sekolah dia...haha
harapan....manatau...doa ibu kan... diaminkan malaikat...amin

dah hasilnyer...
inilah meja utk party imran smlm....
nnt sambung stor next n3 ye...


daaaaa


4 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam iela,
memang seronok & semangat kalo nak sambur birthday anak ni kan3
:)sokaaaaaaaaaaaaaaaa

syawalsimpsons said...

tema batman...wahhh....bukan main lagi si iman imran ni tau

Nad MamaZN said...

rajinnya akak..! suka saya tgk.. ceria semuanya..imran paling hepi sbb tertunai impian dia hehe..

kek m&m cupcakes si mun tu mmg berbaloi beli.. sbb sedap

- dieyana - said...

bestnya dapat buat sendiri benda2 besday ni...dapat yang murah2 pulak tu..cantik iela!

Related Posts with Thumbnails