Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Emas 916 ala pandora @masdora...1st collection...

Dah lama aku mengidam nak gelang patent ni....
Setahn lebih....
Last year aku ada tukar gelang emas br...
Ms tu bln 9 n patent emas ala pandora ni masih lom masuk dlm kedai lg...
Aku pernah up dlm 1 n3 pasal emas ala pandora ni..tp tu pun jual online
Tup2 bln 11 tu stat msk semua kedai emas dlm malaysia
Memandangkan aku br je tukar gelang 2 utas n spend hmpir 4.2k...
Xde la aku bl or tukar lg...
Jdnyer..simpan jelah hajat nak bergelang emas ala pandora ni...

N akhirnyer tertunai gak bila aku nekad nak bl gak...
Eceli.... aku jenis cepat bosan dgn satu2 design.
N aku bkn pengumpul brg kemas
Tp pemakai yg tegar
Bila dah bosan...dah patah or putus aku akan trade in...
Itu peel aku...tp..bila trade in still kena tmbah duitkan.....
Emas makin mahal..bkn makin murah...
N biasanyer bila trade in aku akan tmbah berat gelang br tu...

So...aritu ke alamanda utk bl gelang ni
Biasanyer aku suka rikki n bandingkan harga
1 lg tgk design..
Lepas pilih2..aku decided amik emas tomei




Lepas sejam lebih pilih sana sini n congak2 harga ikut budget..
Inilah hasilnyer...
Untuk 1st koleksi..aku amik 6 biji charm + dangle...

Harga emas ms aku bl 2minggu lepas rm178 
Ms n3 ni ditaip sekrg..emas dah cecah rm190 segram



Takut tgk harga emas yg melambung...
So..kita kena fikirkan cara utk meny8mpan emas ni...
Dgn nilai wang malaysia yg dah merundum teruk...
Hanya emas je nilai dia xsusut dek zaman...


Sgt puas hati dgn gelang baru...
Kanan masdora...kiri pandora..haha
Dora2 kita ye...
Sib baik xjd doraemon...haha..
Daaa

3 comments:

adianiez AIDA said...

wow ! best nyer...

MamaDaniel said...

nice.. terus nak terjah tomei.. ;)

Noorisma Nashroh said...

kak... gelang dia mahal tak? saya baru je nak start... pandora pnye gelang ada la... emas belum lagi...

Related Posts with Thumbnails