Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Koleksi jam baru...

Lama nyer rasa x beli jam baru..
Last bl last year kot...
Konun kumpul duit thn ni nak bl jam biru...
Bertahun aku ckp nak jam biru...
Xbeli2 jugak...
Tp tgk harga jam baby g mahalnyer...
Bertambah mahal lepas ada gst...
Yg patent baru xdeyg harga below rm500
Semua rm500 ke atas...
Ada yg aku dah aim..tp rasa mcm sayang duit lak nak melabur kat jam mahal...
Baik bl charm masdora...sebijik rm500 pun masih berbaloi sbb kalau xde duit kita pajak je..haha...

Ok...sbb otak aku asyik pikir nak kumpul emas jd...so...sekali jln2 msk kedai swatch aku sudah jatuh cinta sama satu ini jam...
Jenis boleh kembang kuncup tu..org panggil apa ek?
ha...flexible metal....
Dah lama aku aim jugak tali jam jenis ni...
Sekali terjumpa kaler gold ko...
Serius aku betul2 jatuh cinta dgn jam ni...
Pastu...harga dia....serius murah gileeerrrr!

Xde pikir 10kali dah...
Acu kat tgn...tgk serius mcm cantik..
Terus suruh budak kedai ni bungkus...
The best part...dah la murah...
Last piece ko...dpt less lg 5%...
Dah harga jatuh rm235 xsalah..

Syafiqah pening tgk mama dia dah giler emas...
asyik beli emas je kata kakak..haha

Jadi..perkenalkan new member bg jam2 aku n bakal jadi kawan baik utk satu2nyer jam swatch aku yg xde kawan....


Satu je kelemahan jam swatch ni...leh tgk masa je..
kalau mahal sikit leh tgk tarikh..yg lain non ado...
So...xyah bl mahal2...
tali jenis flexible metal





koleksi terkini jam swatch....
si hitam dah 9 tahun umor dia dan si gold....




6 comments:

Alyyani Anuar said...

kak ila, bekas jam tu beli mana? nak gak! heee

haslina rusli said...

kak.. nk tgk semua koleksi jam akak. saya suka tgk koleksi org. =)

Iela Fazielah said...

alyyani: bekas tu dulu bl redeem dari cimb just top up berapa puluh ntah.... lama dah....skrg kalau nak bl ada jual kat metrojaya midvalley.....

adianiez AIDA said...

aida suka elle.
and murah sikit ha ha ha...
tak la lebih RM300 :)
asben aida beli swatch RM800+ few months ago.
after 2 bulan tali putus.
terus dia x nak pakai jam tu.
punya la dia frust.
kembali pakai jam lama.

Iela Fazielah said...

Aida..tali putus pergi la repair kat swatch blk...dlm warranty tu...syg...

Iela Fazielah said...

Aida..tali putus pergi la repair kat swatch blk...dlm warranty tu...syg...

Related Posts with Thumbnails