Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

irfan sakit di pagi raya

aku...
akalu anak sakit mmg la kalut..
dan biasanyer bila anak sakit ni boleh buat potong mood papa daorg kalau dah program nak buat apa2...
eceli irfan dah tunjuk tanda2 x sihat since mlm raya....
tetiba batuk2 terus mlm2..
ni pasal ptg tu dok main basikal n kejar2 depan rmh...
dgn keadaan berjerebu skrg...
mmg mudahla dia jath sakit....

hampir2 nak batal xbalk kampung....
then dah smapai kampung...
hampir papa irfan buat keputusan nak balik jugak ptg raya...
kalau blk jugak ptg raya tu adus...mmg rosak program...

So....bila ngam2 sampai kampung jam 8pagi tu...
Irfan tunjuk tanda2 lain macam...
Badan dah start deman n bacaan oksigen dia rendah bawah 90...
Aku skrg siap beli pulse oximeter utk baca tahap oksigen dlm badan...
Sbb anak2 aku ni xde nafas pun dia kata leh nafas...

Terus gi klinik berdekatan...
Memandangkan aku duduk antara parit jawa dan parit apantah...
So...kami decided ke parit jawa...
Ada klinik yg buka 24jam disana

Ngam2 masuk dlm klinik irfan terus muntah depan pintu...
Alahai...stresss budak atenden klinik tu kena cuci muntah...


Lepas register jumpa doktor n doktor suruh amik nebuliser...
The best part doktor singh yg hensem lg baik hati tu ckp...
Dia suruh amik at least lg 2 kali neb disebelah ptg n esok pg tnpa bayaran...
Betul2 bagis servis klinik ni


Disebabkan irfan muntah tetiba n baju dia aku dah bwk turun kereta..
Yg ada bj papa irfan yg besar lg buruk..
Sbb dia standby bj tu masa aktiviti korban nnt
Terpaksa la irfan sauk bj papa dia
Pg tu 2 kali neb la jugak br la irfan lega

Dan ptg jam 6 sekali lg kami dtg ke klinik utk amik neb 1 puff



Esoknyer jumaat hari balik xde amik dah sbb nampa3k irfan dah ok.....
Pengalaman pertama dpt servis tip top dr klinik mcm ni...

1 comment:

Nad MamaZN said...

ksian irfan. alhamdulillah dlm keadaan tak best tu, dpt plak klinik yg servis nya sgt ok. doc ksian kot sbb time raya..rezki..

Related Posts with Thumbnails