Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah sehari sebelum raya: tukar tayar kereta baru

hi semua...
seronok tgk dlm fb...
memasing dah sampai kampung halaman
aku gak xkemana...
tp ptg ni dah sampai dah kat kg belah suami..
kat sg. besi je...
berbuka dgn family mertua...
mlm kang br ke kg aku lak kat sentul
utk tlg apa yg patut

b4 blk kmpg ni kena la check kondisi kereta kan...
thn ni nak berjalan dari johor ke penang...
dlm byk2 part kereta ni perkara paling aku risau kat tayar je...
tayar ni dah setahun lebih
kondisi pun xbape baik
last week pancit terkena paku

ni pun last minit decision...
aku suruh jugak hubby tukar tayar baru
sbb fikirkan nak jln jauh n nak naik bukit nnt...
then lepas kira2 budget...
kitaorg decided nak pakai tayar yg berkualiti sikit
kali ni kami pilih tayar continental
mmg mahal la..rm 310 sebijik
selalu pakai tayar below rm200 je sebijik...
n kami decided jugak utk tukar terus sportrim kete baru..
sportrim lama dah calar balar teruk
siap sebelah kiri kereta xde civer rim dah...
bodek2 siap trade in sport rim lama...dpt la 1 set sportrim baru RM1k
jadi total semua dlm rm2.4k siap gst n tambah lock nut RM100


kete nak ganti tayar

dok acu sportrim mana yg berkenan
1st choice

2nd choice... n kami decided amik rim ni
eceli aku xsuka rim hitam...aku suka rim yg ada crome...
nampak naik seri..tp mamat ni xnak..nak rim hitam...amik la..
design ni pun aku xberkenan sbb bkn treng lagi...
tp xmau byk citer...ikutkan jelah....haha

babai rim lama..

aktviti pasang rim n tayar baru


ni tayar barunyer...
kali ni amik saiz rim 16inci dgn tebal tayar 55, lebar 205


sementara tunggu kereta siap....
budak2 lepak dlm ni...tp xde tv... bosan je budak2

akhirnya...siap...
lega bila tayar dah tukar baru...
nak jalan jauh pun rasa selamat je.....
ni mcm plan nak tukar kete mcm xkesampaian je...
haha...
pape pun...kereta sediaada dah best dah...
xde maslaah pun...konun nak tukar selera je... 
insyaallah...ada rezeki suami lebih...merasala kereta baru lak..
dpt SUV..bestnya...haha

daaa


No comments:

Related Posts with Thumbnails