Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

happy 33rd birthday to me....

owh...owh...today its the day....bertmbah lg satu nombor pd usia...



 terasa ketuaan di situ...tetiba rasa mcm nak undur je blk masa ke 10 thn yg lepas
 umor 23thn, br grade dr upm....
 then sibuk cr keje..dpt jd staf smbilan di HEP, UPM sblm bertukar ke PKU, UPM pulak...

pd umur 23 thn nilah br terhegeh2 nak amik lesen memandu..
 yelakan... kita org susah... xmampu mak abah nak biaya kos amik lesen memandu...
tulah duit gaji kedua baru mampu nak biaya kos amik lesen...
 kini dah pun 10 thn memandu...


tu br kisah 10 thn lepas, 1st time keje...1st time amik lesen,,,
dlm tempoh 10 thn lepas byk benda aku dah buat,kawin diusia 25thn,
beranak pertama di usia 26 thn, beranak ke dua di usia 29 thn dan
beranak ketiga diusia 32 thn...
keje ngan upm pun dah 10 thn gak..kejap je ms berlalu...

so target dan azam diusia peralihan ibu beranak 3 ni...nak menabung byk2 n nak gi umrah...xlama lg je nak msk era 40an n jd makcik2 pulak...eiii xsanggup weh..

tp ms mana leh undurkan.,,hakikat yg kena tempuhi...
nasib baik muka nmpak awet muda lg kan? muahaha...
n nasib baik keje pun xmemerlukan otak n muka byk berpikir...
kalau x..harus muka kedut seribu di situ..muahaha...,
 thanks pd kengkwn n adik beradik n ipar duai yg wish hepi bday kat ila...
moga doa kaluan dimakbulkan..amin

to my beloved hubby yg jauh dimata..tapi dekat di hati..
 tq sbb awal2 dah send sejambak bunga mawar beserta coklat hati n sekor teddy keychain comel utk wife mu yg jauh di semenanjung ni...
surprise yg begitu mengujakan...2nd time dia bg bunga selepas 8thn kawin

 i love u sayang..,

 berposing dgn bunga kiriman sang suami smalm...

n lastly,,,HAPPY BIRTHDAY TO ME!!


p/s...hepi bday to allyani tooo...kembar setarikh..


4 comments:

Alyyani Anuar said...

happy birthday kakak kembarku. tak sangka kan kita se beday? :) momok buat surprise yang betul2 surprise gitu! harus senyum seminggu. hehehe.. maintain ceria tau kak!

ni konon nak update blog gak sempena bday, tapi tak terlarat kot malam ni. hihihi..

mama lieyna said...

Happy birthday....! Ok dah sebaya la kita skrg..hehe..
Moga impian kan jd nyata..amin....

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Salam pekenalan dari umi ..

dalam kesempatan ini ..umi nak ucapkan selamat hari jadi ..walaupun dah lepas ..tapi mesti auranya msh ada kan hihi ..

moga panjang umur ..murah rezeki ..diberkati serta bahgia hendaknya disamping keluarga tercinta ..amin (^_^)

shida rahman said...

hepy besday kak ila :)

Related Posts with Thumbnails