Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

repair jam Baby-G.. seperti membeli sebuah jam baru sebijik!

ok.... xpaham?? meh aku cerita...
nak cerita kisah jam Baby- G aku yg aku pernah cerita rosak dulu...
leh rujuk n3 ni pasal kisah jam ku
kisah dimana bila jam tu abis beteri aku dok peram  simpan xtukar2
last2 bateri leaking n jam rosak

ni jam dia..

bkn jam G-shock tu...tp jam Baby G tu...
kata jam spesel edition kan.. couple set tu
aku rasa ralat bila xleh nak guna sbb jam hubby smapai lani ok lagi

tgn kami menggayakan jam couple set ni... 
yg buat masa ni dlm kenangan.,...huhu


nak jadi cerita.... bln 5 hari tu aku tekad nak antar servis kat G-Factory
utk makluman G-Factory adalah pengedar sah jam2 Baby G & G Shock dibwh Marco Group
then...mmg dia kata amik masa 3-4 bln nnt dia comfirm balik apa certia..
so... dah 2 kali gak la aku follow up pasal kes jam tu..
ni dah msk bulan ke 4 mmg aku tuntut la certia pasal kes jam tu
so tadi.. baru je dpt call dr staf G-Factory bg tau pasal kes jam tu...
oh ye.. lupa nak ckp... hantar servis je kena byr Rm50 tau...lom tgk lg jam tu ms tu
jadi keputusan lepas 4 bulan diaorg simpan jam tu n check apa masalahnyer...
katanyer ada 4 benda dia kena tukar komponen....
dia sebut la td tp aku xbape dgr n tak bape paham...
yg buat aku excited nak tau adalah... BAPE KOS NAK SERVIS JAM TU??
nak tau bape??? RM380 ok...ulang blk... RM380!...
leh beli sebijik jam baru ni....

so.. berkira2 nak repair ke...xrepair??
kalau korang nak repair x??
jam ni LIMITED EDITION... TAHUN 2009... 
mmg xde kat pasaran dah...
acaner tu...?? aku pernah jumpa warna hitam/putih tp dah naik harga RM7++
tp kalau tanya sekarang mmg xde model camtu...ada pun lain sikit...
model yg ada sekarang mcm ni

tali distinctive resin and metal hybrid type ...
harga RM599++

so.... acaner tu...
acanerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr??

then aku tanya... bape lama lak masa dia amik utk repair...
dia kata 2 BULAN lagi ok....
masa ni aku rasa mcm nak tergelak....mak aih..lamanyer..
so.... bila pikir2 balik...
jam tu kenangan ...
kenangan hadiah Anniversary kami yang 5 dan sempena kelahiran Irfan & arwah kembarnyer

so..... disebabkan jam ini sgt bermakna...
n hubby masih lagi pakai jam ni sbb jam dia xrosak pun...
dah xboleh dpt lagi dah pun...
aku siap call balik budak kedai jam G-Factory ni tanya harga jam yg seangkatan mcm kat atas ni...
dia kata dia leh cancellkan kalau aku xmau...
tp dia pun bg pendapat sbb aku tanya pendapat dia..
dia ckp..dia akan repair sbb itu pemberian yg sgt berharga...
wah.... betulla... xpatut aku terharu kan>>>

so..jawapan nyer.. AKU JADI REPAIR pada KOS RM380..
lg pun... siap lagi 2 bulan... apa adahal...
sempat lg kumpul duit maaaa.....
betul x??? 
so.. itulah citernyer...

kalau korang lak??? repair or tak???
cerciter

9 comments:

Nafisa81 said...

x repair kottt...beli yg baru...kenangan hanya utk dikenang

Iela Fazielah said...

aiyoo.... tp tulah...susah nak kikis rasa sayang ni....

iduraz said...

Repair sbb adiah anniversary..jam swatch kita yg sama ngan awak tu pon dh rosak..huwaaa..

iduraz said...

Repair sbb adiah anniversary..jam swatch kita yg sama ngan awak tu pon dh rosak..huwaaa..

mummy_ayu said...

kalau ayu pun repair gak .. sayang..

Farah Izza Shafik said...

kenangan nyer pasal.. repair kot.. huhuhu... sedihnye kalo rosak..

syawalsimpsons said...

salam kenai kakak...kalo saya, repair...2 bulan, sempat la kumpul duit kan...

akak, kawan sy kenai akak..kataya 1 sekolah..

kenai ka...nursyarinatul shima...

Iela Fazielah said...

syawalsimmpson..owh kenal sgt2... thanks bg pendapat n salam kenal

mummy_ayu said...

Kuli Untuk Rumah Dia..baru nak buat review nie..ok2 la...nak kata best sgt tu tak la..

Related Posts with Thumbnails