Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Lama x shopping Batik Sutera

serius.. lama betul xbl baju sutera ni....
last aku bl thn 2011...
ada jiran depan rmh jual...dia buat bisness jual batik sutera..
pastu thn lepas tanya dah xjual lg..
tahun sbeblum2 tu aku selalu dpt bekalan kain batik sutera dr akak Nurse kat opis ni...
sbb anak dia belajar kat terengganu...dia pun peminat sutera..
dia bl la kat terengganu..harga mmg lebih Rm300 la..
tp puas hati sbb batik terengganukan...
tp pastu dia dah bersara... xde dah supplier batik...

aku bukak kat internet n FB byk..tp aku xpandai bl online ni
sbb aku suka rasa dulu kain sutera ni...
smlm... kebetulan borak dgn jiran depan rmh lg. sorang ni...
tegur pasal dia pakai kain sari yg cantik sgt... rupanyer dia bl dr makcik dia..
nak jd cerita lg... dia kata xde la stok sari tu tp ada stok batik sutera...
bersinar mata aku dgr... rupanyer stok tu ada kat dia time tu jugak...
pelagi.... lg happy aku dgr...
tgk2...belek2...xleh tahan....2 pasang terus aku sambar...
ok la... jenis kain sutera satin n badan kain crepe tp xnipis..
so.. inilah hasilnyer...
the best part... leh byr 4 kali..muahaha... lg ai suka...
xlalu weh nak bl sutera batik byr selonggok cash disitu....
tu pasal ai x beli online...haha..

so... meh jamu mata...
nak tempah selai dulu ...lg selai simpan dulu....

corak pertama....warna unggu..

corak kedua..bunga2.. semua design bunga tegak berdiri dari bahu ke bawah...
i loike it!
yg ni biru ke ungguan...lebih biru la..


so...dua pasang...yeay!!!

3 comments:

adeQ said...

kite pon belajar kat terengganu.. tapi selai batik pon tak beli.. ngeheheheh.. batik sini nak yang cantik range 250-300.. tapi kami student da aim kedai yang leh dapat 250 ke bawah la.. hehehehhe

Iela Fazielah said...

adeQ: bestnyer.... boleh kirim ni....
hihi

moon bulan said...

kalau berminat dengan sutera crepe terengganu bolehla hubungi sy.

SMS/WHATSAPP : 017-6052330

Related Posts with Thumbnails