Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

pengganti baru...

okeh... hari pertama blk smlm...terus gi soping kat alamanda...
eh bkn soping benda pe pun,soping brg dapur je sbenarnyer...
standart la kan..hujung bln memenuhkan brg mknn dalam gerobok

lepas penuh 1 troli penuhkan brg,
 tetiba hubby ajak bl 1 benda ni....eceli lama dah benda ni rosak....
 leh bc kat n3 ni
aku, saje xnak bl br..tunggu hubby blkan....
 jahatkan?!! muahaha... skali skala....
dia jugak yg byk guna kalau stakat buat susu anak, bape kali je aku guna

elok lak smlm semua brg di care4 a.k.a Aeon Big offer semua benda 5%less
so mmg untung sikit bl brg...tetiba dia ajak bl brg tu...
wah...sukanyer aku......

bendanyer adalah.... thermo pot!






jenama....

 serius, 4.0 liter, rm89 offer price plus lg 5% less..giler murahkan?
harga sebenar rm169.. tu pasal mamat tu bl....haha
peel dia, kalau boleh murah nak murah lg..tp design mesti cun n menarik hati
bagus laki aku kan? xmcm bini dia..
mahal ke murah ke..asal cun nak rembat...muahaha..
 itulah peel kami yg kontra..nasib baik dpt laki mcm ni...
 kalau dedua peel mcm aku, kayap terus.....

serius aku suka thermopot ni bkn sbb murah je, tp mmg cun warna putih yg menarik cuma function je kureng.. dispend pun 1 saluran je
tp ada warranty 5 thn dan chlorine purifying
ok..dah rasmi guna terus...

ada 1 benda yg aku dah aim nak ganti sbenarnyer...
mmg dah nazak dah pun kondisi dia.., dah 4thn guna pun... ianya adalah...


our Elba rice cooker..penutup dah patah,aku gam ngan gam gajah pun tercabut blk haha......
 tempat wayar tu pun dah terkeluar dr badan... buat ms ni selagi leh guna kita lanjan sampai rosak....

pastu aku dah aim nnt nak bl rice cooker br...
dah terjumpa kat Harvey Norman...
cun giler weiiiii..harga pun cun jugak..,
 ckp kat hubby mampus dia xlayan..,

ni lah barg yg aku aim...

merah ke

or hitam ke.... cun kan???

kalau xdpt salah satu kaler ni mungkin kena bl warna putih jelah...nak match kan dgn warna thermopot

xpe..... ada ms utk kumpul duit..., cuma dilemma nak bl kaler pe...
 tunggu nnt kot jadi bl n dah bl aku tunjuk la... kalau x...
sekadar hanya impian la satu hari nnt.... ok... tu je nak citer.. daaaa

3 comments:

Farah Izza Shafik said...

senang kalo ada pemanas air ni kan?

Iela Fazielah said...

farah: mmg senang.... sbb nak buat air pun sikit n xkerap guna... rugi kalau asyik masak air n kalau mask termos pun xguna sbb air dlm termos cepat sejuk...

syawalsimpsons said...

senang ada themos pot ni kan..sue kat umah pon dah 4 tahun guna...last2 ganti yg baru..kikikikiki

Related Posts with Thumbnails