Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

1 lg wishlist terlaksana: penapis air diamond

arini....saje je jenjalan ke Jusco Cheras selatan..
dah la sesuka hati amik EL.... penat la gi keje
naik tangga bagai... so arini sparuh hari aku dok tido je kat rmh
ptg gi check up...
balik tu saje singgah Jusco Chras selatan
tujuan utama nak gi siggah ke booth Lunatots...
nak usha n rasa CD dan beg susu jenama Suri tu...

nak jd cerita lagi...
lepas singgah ke booth lunatots tu...
aku jln depan sikit...terus ternmpak booth water filter jenama Diamond ni
eceli.....sistem penapis air ni dr stat aku masuk rmh br dulu aku nak bl
tp hubby x bape setuju aku bl...
last2.... dah setahun lebih dah aku tangguh nak pasang water filter ni
kalau kat Jusco Equin.... booth Diamond ni mmg ada...
skrg dah xde...
alih2.... smapai ke cheras selatan ni aku beli.....
eceli ada la rezki lebih...tu yg dok lekatkan jugak duit ni

lg pun aku bc, dengar dan tgk sendiri keaadaan air skrg...
lebih2 lagi aku ada anak2 kecik...
diaorg kuat minum air...
kalau stakat nak bunuh kuman...mmg la leh mati dgn air mendidih..
tp bab air kotor...filter je leh bersihkan betul x??

setelah hmpir 400x aku fikir...
kalini aku xbersyak wasangka lg utk melaburkan 1.5K duit utk kos byrn deposit dan pemasangan utk water filter diamond ni....
ape aku dpt??
1 outdoor master filter dan 1 indoor filter...
monthly aku perlu byr Rm49 selama 36 bln utk indoor filter...
nak tgk rupa dia....
ini dia...

aku bl pun sbb mmg dpt promotion RM699 ni...haha
kalau x mmg xterbeli ok...

Diamond Classic indoor system
manakala..indoor ni utk tapis air minuman & masakan...
maklumat tentang Diamond Classic filter

Six stages of filtration:

Each of the 6 filters with patented design and functions.
Filter A: Top notch ceramic filter, thoroughly filter out impurities: dirt, rust and bacteria.
Filter B: activated carbon, remove chlorine, organic contaminants, unpleasant odours & regulate mineral content.
Filter C: metal ion filter, removes heavy metals and other chemical contaminates.
Filter D: natural magnetic ceramic balls with natural mineral magnetic stones, effectively break down water molecule clusters into the smallest size.
Filter E: natural mineral stones, stabilizes energy in water to keep water molecule clusters at the smallest size for a prolonged period of time.
Filter F: calcium ions, help balance the water to a mild alkaline level.



owh...tak sabar tunggu dia pasang ari sabtu minggu depan...

oh ye..nape aku pilih jenama Diamond??
pertama pasal brand ni boleh dipercayai..
tambahan pulak hampir 40% org2 paragon pasang Diamond ni
so aku anggap ia jenama yg ok lah ye..
tp aku bc mcm2 tentang diamond ni..
so far semua +ve je... 
nak pakai katadyn giler bab mahal...
tupperware punyer pun ok... tp sama gak..mahal giler..

kedua..aku bl brg aku suker tgk after sales servis dia...
kesimpulan aku bl ni sbb offer yg ditawarkan ini...leh bc kat bwh:



ha...ok x offer dia??
yang penting after sales service ok....ianyer sgt2 menjimatkan..

pape pun lain org lain reasonnyerkan??
itulah cerita nyer...
nnt org Diamond dtg pasang filter ni aku show off aktiviti dia ye..
eeiii xsabarnyer!


p/s: hati gumbira sbb 1 lg wishlish mahligai impiana terlaksana....

No comments:

Related Posts with Thumbnails