Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

preparation for syafiqah's 6th b'day celebration...

tajuk...xhingat!...haha
xde pe pun...
cuma doa2 harap2 xla terberanak awal...
harap2 sempat la sambut bday syafiqah dgn kawan2 skolah dia kat tadika Ho hari khamis ni
insyaallah...8 Mac 2012 ni genap la bday syafiqah 6 thn...

seawal umor dia 1 thn aku xpernah miss celebrate bday dia
kalau ms baby dulu buat kat rmh n taska
dah skolah smabut kat skolah la kan..

eceli candy semua aku dah preapare since bln lepas lg
sama2 masukkan jajan n sweets dlm plastik n stapler...
plan bday kali ni nak buatkan dadih la utk kwn2 skolah fiqah
n tema kali ni... kakak syafiqah nak tema princess disney tu
so.... harus gi cari plastik bag princess...

td dah call kak wan dari wans-party.blogspot.com
since 3thn lepas....
everytime nak smabut bday mesti cari kak wan ni bl goody bag semua
dia dok kat rmh lama aku je...

ok.... goody bag n jajan dah settle...
bab kek pulak..rasa nak deco kek sendiri mmg xterbuat la kan..
amik no fon dari alya..konon2 nak tempah kek rainbow...



menangis bila baca harga kek dia... lom lg nak tmbah gambar princess atas tu..
last2 pg tadi ckp kat syafiqah...kita tempah kek kat bakers cottage jelah kak..
xpun bl kek kat sicret recepy... kek cheese lg tu...
tmbah edigible image br add RM15 je...
kakak no hal punyer..,janji kek kaler pink...

ok... doakan semua berjalan lancar ye....
nnt jadi je party tu adalah gambarnyer....ye...
kalau aku terberanak awal.. aku kirim kan jelah kat papa syafiqah utk uruskan
just hantar kat skolah brg n kek dgn camera....
nnt tgklah hasilnyer,..ye dak??? hehe..

ok dahhhh

9 comments:

mummy_ayu said...

semoga semuanya berjalan dgn lancar...

mamalieyna said...

yg pntg anak2 happy kan...oklah dh siap2 prepare, terbersalin awal pun, en suami leh settlekan nnti..

apapun tkcare,kita lak berdebo..hee~

Iela Fazielah said...

mamalieyna: tq.. betul tu...dah prepare rasa lega... tp harap papa dia ok nak tlg... sbb renyah gak nnt tu..nak bwk kek, bwk goodies.. mcm2...

aanie said...

oo sambut kat sekolah ek...
sy ni tgh pening gak nak sambut besday adam...xtau nak letak apa dlm goodies bag tu..maklom la first time..hehe...

Iela Fazielah said...

aanie: alah...xyah pening... bl marmie or twisties, coklat bar kit kat atau cloud 9 ke... 2-3 jenis gula2 & sumi... pastu stapler kat dlm plastik beg.. kalau rajin buat la sticker tampal atas plastik goodies tu.... simple baa..hehe..mcm akak saje nak add sebekas dadih...ada budget leh letak air milo sekotak... meriah la goodies dia... ada org letak belon sebijik dgn mainan

zailamohamad said...

aku pon tempah rainbow kek untuk birthday Ashraf, beli 2 biji rega RM75 satu tema angry bird..rasa macam murah dah tu

Iela Fazielah said...

zailamohamad: ko tempah kat ne eh?? murah betul harga tu...yg tempat aku nak tempah ni harga sebijik kek rainbow tu 2kali harga kek ko utk 2 bijik.... ha..xke mahal tu?? tu yg nangis2 tu

alyyani said...

pst kak, secret recipe nye kek lagi sedap! betul nih. hehehe.. :p

Iela Fazielah said...

alyyani: itu sudah tentu...akak dah tempah kek bakers cottage je

Related Posts with Thumbnails