Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kenal tak ape ni???

hah..kenal x ape ni???


ni tangkal....hahaha...
xde la... ni akar siti fatimah...mcm tu lah lebih kurang nama dia
skrg ni lg 2-3hari nak beranak ni kehulu ke hilir aku bwk bendalah ni
manalah tau...tertiba terkeluar show ke... sakit ke... pecah air ketuban ke..
terus gi hospital dgn buku n pakaian yg mmg dah ready dlm kete...

akar ni mak aku kirim kat kwn dia gi Mekah suruh belikan..
since syafiqah lahir akar ni aku pakai...
kata org kalau nak bersalin.... rendamkan akar fatimah tu dlm air dlm bekas besar...
macam mana kembang dan besarnyer akar tu membesar...
mcm tu jugak lah bukaan kita ms nak melahirkan anak nnt...

nak kata percaya sgt idak la... xcaya pun idak la..
tp ms lahirkan syafiqah tu... nurse kat labour room mmg ada tanya kat aku..
ada pape ke aku nak minum ke or pakai pape utk mudahkan proses kelahiran..
aku ckp la aku ada akar fatimah ni...
pastu diaorg amik besen besar dan rendam akr ni...
dlm ms 3 jam aku dlm labour room...
dr 4 cm buka..terus jd 10cm...
alhamdulillah... pastu 2 kali teran..terus keluar si syafiqah dulu

er korang pulak camner?? nak bersalin ada petua2 lain x???

7 comments:

lydzar said...

petua saya nk bersalin is be very active during the day. insya allah senang je bersalin nnt :)

Iela Fazielah said...

lydzar: akak dah terlebih aktif... tp xde tanda pun????

sall said...

mudah2an selamat semuanya.

Adyshariz said...

oic..

mamalieyna said...

eina takde guna apa2 petua pun..dua2 bersalin bukaan sgt2 lambat, sakit plak tu..huuu~

hope urusan bersalin dipermudahkan ye..Amin..

alyyani said...

tak penah minum air ni kak. nanti boleh try utk no. 3. :)

Iela Fazielah said...

alyyani: kak ila pun xpernah minum air ni.. akak rendam time nak beranak dulu je... akak minum air selusuh ustaz bg...

Related Posts with Thumbnails