Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

sparepart Stroller Maclaren dah dapat....

salam ari Isnin smua....
wah...lama betul blog berupdate ek?hehe
bkn pe...ai kan cuti...
mmg la xterupdate blog ni...
smlm br sempat nak berinternet...
tu pun sbb hubby bg task suruh search maklumat pasal nak ber CDing kan 
bakal baby br lahir ni...
dia nak info secukupnyer pasal nak ber CD-ing ni..
bkn pe...katanyer kalau nak buat biar bersungguh...
skali melabur...melabur kaw2 punyer..
cr CD yg elok...dptkan tips2...
alhamdulillah...smlm ramai bg link2 berkaitan kat FB..
dan trjumpa 1 blog ni jual CD n bg byk info pasal nak berCD-ing ni...

ok...back to the topic arini...
eceli kalau sesapa ingat hujung thn lepas..
aku ada buat n3 pasal aku order spare part utk stroller Mclaren Irfan..
aku order getah handle stroller yg dah terkoyak...
alhamdulillah...dah dpt pun brgnyer...
tq to Mothercare yg tlg orderkan...
fyi.....hanya mothercare je yg amik servis ni..
aku dah try tanya kat modernmum ke... or tempat lain...
dia org just jual stroller je... tp spare part dia xtlg coverkan...

brg yg diorder...

ini handle nyer... kena pasang sendiri ek...
oh..bkn free ye... kena byr RM20 utk sepasang handle ni


cuma berjanggut sikit la nak tunggu brg sampai...
mcm kes aku...order bln 12...nak msk April br dapat...
tp xkisahla....janji ader kan??? 
bwk stroller dgn pemegang handle dah terbelah terasa kemaluan di situ..
tp buat muka tebal jelah kan...
la ni dah tukar br... rs bersemangat balik...ewah!

tgk tarikh aku order...11/12/2011 ok..
aku dpt 24/03/2012....huh...giler lama.... 

ok..ni rupa asal handle dah pecah tu...

ni ms aktiviti memasang handle ni....
berpeluh2 en Don memulas getah handle ni utk kasi msk kat batang handle tu
kalau harap aku yg masukkan...
mmg terberanak nak pulas getah ni...
giler susah ok...

akhinyer... dah siap..
tp en. Don tukar sblah je...
lg sebelah dah nampak buruk..tp dia kata..tunggu betul2 buruk or rosak br tukar lg satu tu
ala... aku tau dia dah penat memulas...
nak paksa pun xsamapai hati kan..
bior le..

oh ye..
tgk.... dlm gmbar atas tu...
ada tv kecik ai zaman belajar dulu dgn radio ai ms student dulu thn 2001..
skrg ni kena berkhidmat blk utk tuan dia yg nak beranak ni..
kan living hall ai kan xde tv.... 
utk sementara...sbb ai xlarat nak naik tangga atas nak tgk tv...
kena la bw tv kecik dgn antena pacak dua turun bwh..
janji dpt tgk tv3, 8tv n tv9 jadilakan..
haha..


ok...itulah ceritanyer..
sesiapa ada mslah nak cr sparepart stroller Mclaren...
gi Mothercare utk tempah ye....
sekian...daa




5 comments:

adianiez AIDA said...

alamak. baru teringat pasal stroller. aida kena beli stroller utk baby dlm perut ni nanti. aida tak pernah beli stroller. time nurin dulu dpt hadiah from abg ipar & kakak. 2 stroller yg aida guna hingga time syuhada. and stroller tu juga emak aida guna utk cucu2 yg lain :)
mclarren ni mahal ekk?

Iela Fazielah said...

Aida: harga dia boleh tahan la... tp bl time sales berbaloi la...mcm ila bl Mclarren Quest je...murah sikit tp dlm RM800++ lepas less... yg penting dia sgt selesa, kuat n tegap berbanding pakai jenama Anakku or Sweetcherry...mudah nak bukak n simpan jugak xbulky... gi la usha..yg penting..bila rosak sikit2 mcm ni ada spare part n bole pelbagaikan accessories..

alyyani said...

lama nye nak dpt replacement. maknanya kalau agak2 dah nak rosak tuh cepat2 place order eh. niadel punya penutup handle stroller tuh dah lesap kat hong kong dah haritu. huhu...

Iela Fazielah said...

alyyani: bole la tanyakan ada xsparepart penutup tu....tp mmg lama la masanyer...xpela lama pun janji ada....

mohdfitriidris said...

salam, nak tnye, camne nak order dari mothercare tu? sy pun dok cari handle tu jugak..

Related Posts with Thumbnails