Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

duit raya beli apa??

hmmm..
thn ni kunun dpt duit raya bebudak nak simpan terus dlm tabung haji...
mmg masuk je minggu ke3 raya aku dah bank in dlm tabung haji tru CIMBclicks..
tp raya kan still xabis lagi..
jln2 beraya sana sini...berkepuk balik duit bebudak tu..

skali last week jln2 la ke shopping complex br kat PJ tu..
apa nama dia?? PARADGIM mall.....camtulah...
skali ada toys r us dlm tu..
dah bebdak berdua tu mcm kera kena belacan meloncat2 terkinja2 ajak msk TRU nak bl menan...
alahai...kesian pulak..
aku memula xlayan.. bukan pe.. duit semua aku dah maskkan dlm bank ok..
dah papa dia bising...kasila lekat sikit duit anak tu nak bl menan...
dah lama pun xsoping menan pun..
sudahnyer..nnt next week br aku bw diaorg gi bl menan...

last2 ari ahad airtu... dlm xdan aku menjaga anak sorang2 kat rmh tu..
aku bwk gak bebudak tu jenjalan kat jusco...
dah tu..pelagi.. masih lg dedua request nak bl menan..
layankan jelah...so... tanya kakak
kakak nak ape???
xde benda lain selain barbie nyer...
so....telek punyer telek.... kalini bl set almari bj utk barbie...
bj ada byk melampak2.. tp semua masuk dlm beg... abis renyuk2...
kasut lak semua tinggal sebelah...asik la hilang...
kalau bl almari ni harapnyer organize la sikit bj, kasut n handbag semua...
wah... sape yg terlebih teruja ni... mak ke anak??

muka hepi..dpt menan...ms ni kat jusco lg..
br lepas bl air tu

balik rmh.. dan dan tu terus surh bukak menan...



 amboi kakak...sukanyer dia susun baju barbie dia...
mmg penuh la semua hanger yg disediakan tu..
meh tgk dekat2 rupa wardrobe ni..




dapat kat 15 hanger...3helai baju baru dan 4 pasang kasut baru serta 3 handbag...
hehe..

abg irfan lak nakkan menan batman!

muka xnak senyum...br lepas nangis sbb mama sibuk bukakkan kakak punyer menan dulu..
abg punyer mama bukak lambat sikit dah nangis guling2...
sabar jelah...

mlm tu gi supermarket bl brg.. gatal bwk batman dia
skali...sebiji bom atom batman tu dah hilang..
cicir kot kat kedai... terus mengamuk suruh cari bom atom dia..
xkosa mama nak layan...

hai anak la anak...sabar jelah

inilah hasil duit raya aritu...
owh lupalak... adik imran xde beli menan...
menan abg n kakak dulu byk...
adik imran punyer duit mama lekatkan 2 helai bj pyjama baru brand anakku...
badan debob sgt... umor br nak msk 6 bln dah pakai bj umor 1-2 thn ok..
pastu bl puting baru botol Avent no.3...
pakai no.1 dah xseswai... awk dah beso...minum pun kuat...
sekian...



8 comments:

lydzar said...

seronok dorang dpt menan :)

saya tak bukak lg sampul duit raya bebudak ni hahaha!

adianiez AIDA said...

Anak2 dara aida pun da shopping guna duit raya diorang. Baby izzat dpt duit paling byk! But lom buka akaun lagi hi hi hi...

Iela Fazielah said...

lydzar: wah..bagusnyer..lom bukak sampul... kak ila awal2 dah bukak... kira n transfer.. malas nak pegang duit lama2... skali kena rompak... xlalu nak ganti..beribu ko...haha

Iela Fazielah said...

adieyaniz..: duit bebudak tu sama rata je... semua dpt adil..tp syafiqah paling byk belanja...

sumysya said...

byknya sampai ribu...ni brape ratus je...igt nak pakai gak duit tu beli mainan,,,skali x jumpa2...mahalla..lastly bank in je smua...

Iela Fazielah said...

sumysya: bukanla setiap org tu smapi seribu..tp combine 3 org jadila ribu...tu yg takut nak simpan kat tgn... baik bank in cepat2...

Zura@Iwan said...

duit ry irfan ada gk pakai guna beli brg2 dia..hehe

Dilla Ady said...

duit raya acha da selamat masuk bank die da pun..huhuhu

Related Posts with Thumbnails