Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

beraya di cameron highland on raya ke 6 & 7 -1st day

agak terlewat nak citer trip beraya di cameron aritu...
ehehe... dah seminggu citer terperap..
well... i agak bz last week..
and also..xbape sihat...
ye la kan... raya aritu mmg jalan sakan...
pastu naik turun bukit..
balik tu mengerjakan kain2 pulak utk dibasuh..
mengemas rmh lagi...
mmg xdann la nak ngadap lappy semua..

ok..
ni citer ke cameron ms ari jumaat raya ke 6 yg lepas...
kami gerak dr serdang jam 8.30 pg mcm tu...
naik ikut jln tapah...
mmg mencabar pada aku sbb aku ni kaki mabuk n muntah...
samapi je kat tanah rata aku dah noneng2...
hampir2 nak termuntah tp ok lagi..

on d way nak ke brincang...
nampak signboard ladang teh boh...
so apelagi... tempat pertama dituju adalah ladang teh boh ye..
jam ms tu dah tunjuk kul 12tghari...
w/pun tghari buta...tp rasa nyaman je rasa...
sejuk2 cool je....

bertahun xsmapi ke cameron ni..
last pergi thn 2004 bwk budak bulan sabit...
pastu xjejak dah..
teh boh ni pun xpernah jejak..sbb biasa singgah kat baratea cameronian tepi jln tu je

sempat la tgk kilang proses teh ni..
budak dua org tu siap tutup hidung...busuk katanyer,..
tulah budak zaman skrg.. tau minum je.. xtau nak buat tu camne

pastu pelagi...
soping la bl teh kat sini..
leh tahan la harga...
skali bila dah bl...turun care4 alamanda next week tu..bl kat care4 lg murah harga dr bl kat cameron ni
nyesal ko...haha

pastu konun nak merasa mkn kat cafe boh ni..
tp giler sesak ramai org...
jdnyer...
xjd minum....bl sebijik je apple puff nak rasa..
then....bergmabar sendiri pulak

then..
kami terus check in hotel Ttitwangsa kat pekan brincang
then terus gi mkn tghari kat foodcourt di pekan brincang



2 comments:

mummy_ayu said...

sama la kita.time cuti raya amik kesempatan bawa anak jenjalan.

sumysya said...

ye ke teh carre4 lg murah..hehe..lain kali pi sane jalan je kan,,,x yah beli teh sbb mahal gak

Related Posts with Thumbnails