Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

My family gathering raya 2012


rasa mcm agak ketinggalan semua n3 ni..
yela kan..cuti aritu lama sgt..
pastu seminggu lepas cuti masih xupdate sgt certia raya..
so... ni br nak cerita.. so..boleh kata semua n3 ni kira cerita stok seminggu dua minggu lepas la ye..
hehe

ok..ni nak citer kisah family aku lak gather sama2 sempena raya
br lah dpt jumpa semua adik beradik n ipar duai semua
sbbnyer raya tahun ni mmg dah pesan kat adik..
kita pakat raya rmh mertua semua... 
nnt thn depan kita kumpul raya rmh mak sama2....
kan kena raya selang seli....ha..brlah adil kan..

aktiviti gathering ni buat kat rmh akak aku kat Rawang
nama taman dia Taman Tasik Puteri..
serius...jauh giler rmh akak aku ni..rmh dia bl tp dia xdok pun
dia biarkan rmh ni terkontang-kanting sendiri tanpa penghuni..
sian rmh ni... aku rs mcm aku gi Seremban jarak perjalanan dia...

menu yg dimasak adalah BBQ dan mak msk la laksa n nasi impit dan rendang
utk BBQ semua org dah dibahagi2kan kena bwk apa..
mcm aku, aku bwk ayam n kambing..
ala malas nak pikir.. aku siap2 order dgn budak giant ayam n kambing 
adik laki aku bwk daging
adik pompuan aku manja bwk hotdog n seangkatannyer
akak aku jagung n dok tmbah ntah ape2 ntah lagi..

aktiviti buat petg lepas solat jumaat 31 Ogos aritu..
mmg happening la..
siap bakal adik ipar aku si Acai pun dtg... ni bakal nikah bln November nnt..
mmg pecah rekod la family aku thn ni... skali mak aku terima menantu 3 org skali gus

ok meh layan gmbar jelah...
org kata ape??,,,, biar gmbar yg bercerita..ye dak???
layanzzzzzz






tu dia peha n kepak ayam beli siap marinade dari pasayara Giant..
xlupa jugak kambing sekilo pun dr Giant..


ni gen2 tukang bako....haha

ni tukang bako yg setia...

kat dlm rmh... kami tukang makan je..haha

my brother...

lastly..tokey bakar nak mkn pulak


seharian yg seronok bila dpt kumpul ramai2...
insyaallah...thn depan bakal meriah lg dgn kehadiran cucu keempat mak n abah...




5 comments:

Nadra Farissa said...

syoknyer BBQ!! huhuhuhu... teringin gaks...

Zura@Iwan said...

kita pon ritu buat family gathering...dua2 site bgabung..meletup..hikss..meriah rumah...

alyyani said...

apa yg di bbq mmg feveret. nak buat renyah tp nak makan tu mmg best. hehehe

Iela Fazielah said...

hidup kambing bbq

Dilla Ady said...

suke time bbq camni...suke makan! hahahha..

Related Posts with Thumbnails