Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

raya ke 3 di JPO

salam semua... nak bercertia kisah ke JPO
sory aku jarang update blog skrg sbb xsempat...byk keje weh..
n n3 aku ni kira tonggang terbalik la nnt sbb aku lambat transfer gmbar ke PC
kisah beraya ke2 semua...so terus jump kisah raya ke 3..

org raya masih berjalan2 di rmh sanak sedara ms raya ke3
kami dah smapai ke JPO ko..
ala...dah alang2 smapai ke johor..
dr batu pahat naik ke senai tambah lg sejam setengah
tu yg nak jln jugak tu ke sana
bkn soping pe pun..
nak tgk je mcm mana JPO tu.
org dok citer brg murah la..
ada yg ckp brg mahal la... tak pe la..
kita tgk sendiri kan,...

kami bertolak dr Batu pahat dlm jam 10pm...
time ni semua org nak gerak blk ke KL tp nak singgah melaka
kami lak gerak ke JPO n akan bermalam di JB

ms ni kami br bertolak dr BP nak msk highway
tgk si imram..
asal masuk kereta xde tempat lain di tuju..
mesti dok raba mama dia mintak shushu
aduhai..nak wean off xsmapai hati lak
sbb bila dia dok melekat kat kita.smabil raba2 muka kita..
jolok lubang hidung kita... pastu kita dok agak2 dia..
rasa hai....mcm kendong baby kecik tau..
sedangkan imran dah tua bangka dah...umor dah 2thn 5 bln dah skrg...

er... kalau korang perasan..
raya thn ni aku pakai kaler biru je..
serius xperasan...sbb kemaruk kaler biru kan
bl bj pun warna biru je...

ni ms smapai kt butik coach...
wajib bergamabr...
n wajb masuk dlm butik...harga boleh la..
ada beg sebijik yg aku pakai tu... reduce price harga jadi Rm480 je ok...
mcm nak bl lg sebijik je... tp xmaula..sbb sama design kan
yg lain rasa mcm xmurah mana pun...
baik bl kat butik time sale...kiki

outlet Micheal Kors pun snap jugak...kiki
tp xmsuk pun..aku xminat...

kami msk hmpir semua butik la..
siap test seluar kat butik Levi's.. tp hubby xmau bl la pulak
dia rasa sayang nak bl seluar lg sbb dia rasa dia boleh diet lg...dr saiz 42 dah reduce ke 38"
so dia budget dlm tempoh 3 bln lg dia boleh pakai seluar saiz 36"..
so...KIV xjd bl seluar Levi's baru...serius murah...RM149 je selai
tp Levi's 519 la.. yg pompuan punyer aku xberkenan lansung

bl la jugak sepasang kasut kat Skechers utk hubby
sendiri punyer xde yg berkenan...anak2 xpayah la...rugi bl...
hubby xde kasut br...
beli la jugak sepasang bj n seluar dari outlet Voir...
nak bl beg bonia...serius cantik giler sligbag dia..
tp duit nyer elek...tgk jelah...haha



aktiviti bersantai depan butik tgk air pancut
depan outlet nike ms ni...hubby tgh tgk seluar n kasut workout ms ni
aku layan budak2 je

ok....nak jd cerita..
kami smapai jam 12 tghari ms ni
bygkan sedar xsedar..
tetiba perut berkeroncong giler... n cepat2 gerak blk
rupanyer kami keluar dr JPO jam 3.50 ok...
kat 4 jam dok situ
nak mkn kat foodcourt JPO org ramai giler..
ms jln2 tu cuma mkn ais krim Baskin Robin je


kami kelaur dr JPO terus mencari budget hotel tido semalam di JB
nak drive blk kata hubby xlarat sbb 4 jam jln2 xberhenti kat JPO
mcm xsedar lansung ms berjalan pantas
syiok dok tgk n belek baju.....
smapai perut berkeroncong pun xperasan....
haha...
ok..nnt smabung cerita aktiviti kat JB nnt ye



1 comment:

Nad MamaZN said...

cambest jek p jpo..saya pun xpenah sampai huhu

Related Posts with Thumbnails