Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti hari malaysia & naik LRT

salam khamis.....(salah taip pg td) kiki
smlm xberkesempatan update blog
ok..nak citer pasal cuti ms hr malaysia selasa lepas
tetiba rasa nak jln2 kat KL
ajak hubby jln dia xmau...
so...dok msg dgn adik aku si Fadlisyah
kebetulan dia cuti, pelagi.. ajak dia teman jln2 la
kunun nak gi pavilion...
tp nak gi naik monorel...
lepas rancang2 jln...
so kesimpulan, caranyer dr serdang ni naik kete sampai LRT sg. besi
then amik train ke titiwangsa
jumpa adik aku kat sana sbb ali dr sentul...dekat je
dr sana naik monorel ke pavilion

ok...so..inilah aktiviti kami selasa lepas
budak2 op coz la aling excited dgr nak naik train
dgn si kecik ni....paling teruja

tgk irfan kalau bergambar....
mata pandang atas la

ni mulutr pulak dia buat lidah cenggitu....geram je

dlm train....semua teruja tgk kat luar...
itu yg buat seronok tu
sbb anak2 suka....sekali sekala
ingat lagi n3 last dulu aku bwk budak2 naik train blk sentul
kata dah serik...
tp naik jugak...haha

ni ms kat monorel
ucu ali dorang dah sampai.....suka la masing2
terutama si imran...rapat dgn ucu dia..
apa x..ms kecik2 kan papa selalu OS
ucu la yg jaga dia sbb mama bz buat keje rmh


nak jd cerita...
ms smapai kat stesen monorel ni punyerlah ramai org
n adik aku ada ckp, perkhidmtan monorel ni selalu delay n lambat
aku ckp xpela.kita tunggu je....agaknyer nak kasi train rehat kot
sekali tunggu punyer tunggu dah msk sejam lebih
badan dah hangin la...
berpeluh2 dah ni
kerusi lak xde
sekali tgk screen dia tulis
perkhidmatan ada masalah

what the ****! ni yg buat aku rasa nak maki je
dah la sempena hari malaysia
bygkan la...punyerlah ramai mat n minat saleh kat situ
malu siot!

last2 ckp kat kakak n adik, tgk jelah rupa dlm train tu
tp kita xleh naik sbb train rosak
sikit announcement pun xde dr pengurusan rapid KL ms org sibuk bl tiket
cuba buat announcement bg tau yg monorel ada mslah..
ni x..biar je org berdiri lama2 n tunggu...
sbb dr tempat tiket nak ke monorel kena jln jauh ok!


akhir sekali ksmi decided naik semula lrt n turun di masjed jamek n tukar train ke KLCC
ingat nak gi pavilion xtercapai jugak nmpknyer
so jln2 di Avanue K n KLCC jelah



ni ms tunggu train ke KLCC...
terpaksa lepaskan 2train awal sbb kat sini lg ramai
ada tu, train berhenti, org keluar je..
kami xsempat masuk pintu dah tutup...sabar jelah...

aksi imran n ucu dia...
ucu rajin melayan....

ok smabung next en3...
bila dah smapai di Avanue K....


6 comments:

mummy_ayu said...

Hari ni baru khamis la dear..esok jumaat... :-) Ayu tak ke mana2 pun cuti hari malaysia t7..lepak2..and rehat2 jer

mamaarifakeem said...

Huhu... merasa jgk ansk2 naik pUblic transport.. eina lum sedia nk bwk kot, mcm tak terhandle jer.. klu bkn public holiday, sesak jugak ke ye.. 1 day nak jgk bw anak2 naik, bg merasa...

✿ pink velvet ✿ said...

kite last naik lrt mase sblm kawen, time belajar lagi, hahaha! rindu pulak nak naik train :P

msredcheesecake said...

Seronok bawk anak nakik tren..kalau dorg behave...hhee

syawalsimpsons said...

kiterorg pon naik trenb aritu berpeluh, dengan ramai org, nasib la ibu deme ni kuat menyelit, senang la sikit kan..kikikkk...susah kalo ada masalh gini kan

Nad MamaZN said...

adoihai mmg ramai la kan bila time cuti public. saya penah kak naik komuter nak g kl. tp yg penuh dalam komuter tu semua abangla! alaaaa x tahn bau!

Related Posts with Thumbnails