Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

google street view mmg power

wah... samapi opis pepagi...
bukak fb terus up satu tajuk pasal google street view ...
pelagi....test tgk rmh mak kat sentul..
ada ko...
pastu tgk pulak taska si imran


pastu heboh dok kabar kat semua org dalam opis
semua dok pakat bg alamat kampung nak tgk kmpg halaman memasing
n serius...
yg dok kat teluk intan...sampai depan rmh dia ko nmpk
yg dok kat kangar perlis kat ceruk kampung tu pun dpt tgk
semua la dok suruh tunjuk nak tgk kampg memasing
canggih ko...

dulu..teringat ms thn 2011 xsalah aku
bos aku ni br balik dr UK
dia kata dia masih rindukan rmh dia kat UK dulu
sebb dia ikut bini dia sambung belajar kat 5 thn gak la

then asyik la bukak google map n siap tunjuk kat kitaorg rmh dia duduk
sekolah anak dia belajar...
smapai taman menan anak dia main pun dia tunjuk ko...
tu thn 2011... guna google maps je..
ms tu malaysia mana de google streets view ni
ko nampak jalan jela... n bumbung rmh sbb guna satelit
nak tgk rupa apartment ke...rupa rmh smapai depan pintu mmg xle...

tp bila aplikasi ni ada,...
wah...... syok ok!!!

tp ingat.... bahaya tau...
lepas ni xleh nak view alamat rmh sesuka hati
tu yg mcm budak kete putih CCM25 tu smapai depan rmh org tau n skodeng dia...
sbb ko taip je alamat rmh....
mmg terus menerus ke depan rmh ko google streets view ni bwk...
ok...

pasni nak gi beraya n openhouse pun dah xsusah nak cr dah


orait... nnt tghari leh jln2 lg...
nak tgk rmh sape pulak ye??
hmmmm daaa....

4 comments:

syawalsimpsons said...

terus rasa nak try

- dieyana - said...

dah try tadi..dari satu segi, seronok dpt view rumah, dr segi negatifnya, bahaya ek..jgn sesuka papar kat fb/public...mintak dijauhkan perkara2 yang tak baik...

Iela Fazielah said...

-dieyana-: tulah pasal... jadi takut lak.... harap benda yg baik je.... amin

mamaarifakeem said...

Mula2 excited... rumah kita kt kg pun bleh terjah terus...tetus rasa nak balik kg..hii...
pastu mula rasa... maak aiih, bahaya oooo.... phew...macam2 boleh dislh guna ni..huu

Related Posts with Thumbnails