Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Makan2 di Johnny Rockets Avanue K

hmmm...
sambung kisah naik lrt n smapai ke Avanue K...
ok..nak jd certia lg...
ari sabtu si Alyyani a.k.a Nayville sudah tunjuk gmbar n video diaorg gi mkn di Johnny Rockets
tp diaorg mkn kat The Curve..
bila tgk staf JR buat flash mob kat IG alyyani...
wah pelagi...terus cr info pasal JR
ramai ckp rasa yg nice n portion burger yg besar..
mmg xjangka pun nak smapai ke Avanue K n KLCC
sbb mmg set nak gi Pavilion..
kat pavi pun katanyer bakal bukak new outlet JR ni
tp lom bukak lg la....

so... bila dah samapi sini..
pelagi...
harus cr mkn dulu... sbb dah kul 2 lebih
bygkan dok kat LRT dr jam 11.30 smapai ke KLCC jam 2.30...
mmg fenat + lapar ok..

so..ali pun tunjukkan restoren JR kat tingkat 3 Avanue K n menghadap ke uar

wajib bergambar depan pintu masuk..muahaha


ok..masuk dlm tgk menu..
harga ok..ok la.. mcm mkn burger king...
katanyer portion burger besar n served dgn kentang n salad..
kentang lak boleh tukar ke onion rings or sweet potatos fries
ada jugak steaks....




utk air dia..kata milk shake dia pun sgt special

budak y excited.. kelaparan sebenarnyer


sementara order smapai...berwelfie lah kita

ok.. air smapai dulu
premium chocolate  original shakes RM16.90
apa yg buat spesel disamping rasa adalah..
dia bg 2 gelas..
1 dlm gelas kaca tu n ada baki choc shakes dlm 1/2 cwn lg dalam gelas besi tu
kira byk la... berbaloi dgn harga


aku n ali minum shake... ali amik vanila
anak2 minum mineral je sbb masing2 batuk

mknn pertama smapai dulu...chicken tenders RM14.50

masa tu tiba2 diaorg buat flash mob...2 lagu lg tu...
bukan main suka budak2..
syafqah ckp.."enjoy la mkn kat sini mama"

then kids meal.. mini burger RM12.50 utk budak
portion burger mini utk budak mcm berger mcD
kira bersar gak
syfqah n irfan mkn belah 2..
tp syfqah pelik n siap tanya..nape roti berger dia kaler kuning..haha

then baru set kami smapai.. Original burger RM19.90
pun sama besar kalah burger King Whooper tu...
kongsi 2 dgn ali...

last sekali.. kesian tgk budak2 terkulat2 tgk mama minum shake
bgla yg dlm gelas tin td diaog minum kongsi 2
irfan minum mcm org giler
xsedar awk tu batuk teruk
n mmg ptg tu dia batuk teruk blk..
mama dia la yg kena marah dgn papa dorang

xlupa jln2 byk my instax photo...
snap la sekeping dua gmbar dgn adik kesayangan..



kesimpulan...
semua sedap mkn kat JR ni
leh repeat lg...
next time bw papa Irfan lak
then kami jln2 kat H&M dan masuk ke KLCC cuci mata n shopping sikit..
until next n3...daaa

6 comments:

Nad MamaZN said...

saya takpenah gi lagi ni...nnt nak try gak la
trruja sbb tgk dr ig alyyani gak hehe
pengaruh :P

Alyyani Anuar said...

kak, nia pun kata johnny rocket ni best lah mama. sebab smart! adeh lah budak2. shake dia sangat2 sedap. masa sampai tu siap tanya camne nak makan, ape ke konsep bagi gelas dgn shaker tu. hahahah..... tp mahal kan utk harga burger je. wan stress x mau pegi lagi sebab burger tu gemuk sgt susah nak makan.

syawalsimpsons said...

adik saya penah G sini kakak, mmg dier kata pon best...tapi saya nak G sini lambat la sikit, en asbeen tak makan sgt menu gini..mmmmm...sabo je la...sesekali boleh la..kena ajak si jemah ni kalo nak try benda baru gini kan...dier je boleh harap..kawan akak kan..hahahhahah

Iela Fazielah said...

Nad: itulah pasal...pengaruh yg kuat..

Iela Fazielah said...

Alyyani: ha..part mkn berger tu...caranyer..mkn dgn pisau n garpu...akak memula pun amik n nganga besar2... tp xleh sbb daging xdok diam n sgt besar.... tgk meja sebelh kiri kanan dok pakai gerpu ko...br tau...kiki..... akak rasa harga mahal sesuai la dgn besor dia...thats y mkn kena kongsi 2..tp kalau momok mkn...xleh kongsi...nnt xcukup... ops!!!

Iela Fazielah said...

jemah: yg tu mmg kena gi mkn dgn kwn kalau laki xminat mkn... br la feel mkn mcm ni....

Related Posts with Thumbnails