Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hero yg kecundang....

rasa nak tergelak pun ada bila terkenangkan kisah irfan yg cedera semalam
kisahnyer...
irfan dr tghari semlm sibuk nak main kat luar
dr balik dari alamanda bl brg dapur
masatu jam 12.30 tghari
kejap2 dia tgk jam... mama.. br jam 1 dan no. 3, katanyer
maksudnyer jam 1.15 minit la
ms tu aku tgh kemas brg2 soping n masukkan dlm bekas n pantry
kakak n adik dia mmg dah pengsan dah dr dlm kereta

then dah siap kemas, kami naik atas,
dia tgk jam lg, br jam 1 dan no 7 katanyer lagi
ye..br jam 1.35pm pulak
aku xkasi keluar n main basikal lg
aku ckp nak main kul 5 ptg nnt
waktu dah redup kan
bisaing2 dia sbb dia xsabar nak main basikal kat luar
last2 tertidor pun dia

jam 4 ptg dia bgn n aku dah hampir siap msk
ok...kami xmkn tghari smlm sbb di alamanda dah mkn Aunty Annes n roti boy
so..aku msk ptg n kami mkn jam 5pm

lepas mkn...bersorak gembira dia bila papa dia ckp leh main kat luar dah
nak jd certia lg..
sedang aku kemas meja...tetiba dgr dia nangis yg maha kuat
terus papa dia gi jenguk kat luar
rupanyer dia sudah excident
xsalah aku  Xsampai 10 minit dia naik basikal kat luar
dah...
terus panggil dia blk n kata papa dia muka dia berdarah2 sbb jatuh basikal
the best part, dia nangis2 n xmau masuk sbb tgk muka papa dia tegang semacam
bila pujuk2, suruh masuk then dia ckp...
"papa jgn pukul abang..." la...itu yg ditakutkannyer
bila masa papa nak pukul...
org suruh msk mandi n nak bubuh ubat

dah terkam aku..menangis lg kuat
mmg teruk muka dia berdarah.
rupanyer dia excident jatuh tersembam ko
kata adam n syafiqah, irfan bawak laju2 n terus cornar
tu yg jatuh tersembam tu
siamn irfan... habis seluar jeans koyak..
seluar jln lak tu...aduhai...

so.. terus suruh dia bukak bj n mandi
pun menangis2 xmau mandi sbb sakit
dah tu.... mmg la sakit...

muka fresh br lepas mandi lepas jatuh
menangis2.. teresak2 ko...sian 
merha2 badan n muka bila dia nangis
just letak minyak gamat je


lepas mandi, ajak dia baring kat sofa
masih lagi menangis2... dah nak memujuk pulak..
cek2 tempat lain..
dlm mulut pun luka
ms ni dah siap2 bg ubat demam takut dia demam mlm kang

tgk..bibir dah bengkak
bila tgk gambar, bari perasan..bykyer tahi lalat irfan...

then papa dia pujuk ajak gi Aeon n papa belanja mkn aiskrim
terus ok
blk tu mkn aiskrim dgn gembira

then mlm tu..ms ni jam 8.30 mlm
sakit dah hilang
berguling2 kat dlm bilik mama...
tp muka...alahai...dah xencem da 

tgk ha... dah hapi blk dah...
hari ni gi sekolah muka nmpak bersepah!
sian irfan....

5 comments:

Nad MamaZN said...

baru la boy kan irfan hehe..
pasni hati2 k irfan...

AMIIZAA said...

ya allah kesiannnya abang....mesti sakit sampai bengkak....

cadar cantik said...

hai..jalan jalan sini.

kita ada jual cadar patchword n 5d murah tau. 100% cotton.
harga pasti berbaloi la.

untuk yang terpilih sahaja.

http://cadarcantiksangat.blogspot.com

mummy_ayu said...

ala siannya....hero la katakan ..yer..
semoga cepat sembuh yer sayang.. :-)

- dieyana - said...

kesiannya hero..tak pe...inilah yang dikatakan hero...ihihi...;-))

Related Posts with Thumbnails