Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

syafiqah check up asma, kutu & potong rambut

hmmm...
lama xcite pasal kakak syfqah
almadulillah...makin beso dah
beso sgt dah....
makin berat pun ye... ikut baka la kan...
umor 8 thn berat terkini 34.9kg... tinggi 131.5cm



pg smlm ke hosp. serdang utk  follow up kes asma syfqah
dah setahun lebih lepas dia kena warded kes asma n bronkities dulu
alhamdulillah... dr kes tu syfqah mmg ada pakai ubat sebut warna oren setiap hari 2 kali sehari
dlm tempoh tu xpernah pun dia kena serang asma
dan kalau dia demam n batuk pun xpernah smapai kena amik nebuliser
so.... lama kelamaan pengambilan ubat sedut oren tu diturunkan sehari sekali
dan last sekali bln 6 dulu doktor dah suruh stop pakai dah
tp still on follow up
terkini.... kebetulan syfqah demam n batuk2
xde la smapai weezing dada dia n xleh nafas
 tp papa dia kecojh suruh sedut ubat biru
bila dah gi follow up, certia syfqah pakai ubat biru tu 
terus doktor xjd nak off terus ubat2 tu
dah kena hadir 1 kali follow up desember ni
kira kalau ikutkan syfqah dah pulih sepenuhnyer

ok...nak jadi certia..
berikutan dari kes bwk syfqah follow up
brlah aku berkesempatan dok belek2 rambut n spend 4jam ms berdua dgn dia
bila dok ikat rmbut dia..aku nampak dah penuh balik dgn telor kutu
pelik betulla... gi sekolah pakai tudung pun leh dpt kutu
rasanyer dia dpt dr kwn2 nursery n transit kot
tp dia kata xgatal... aku rasa kutu br bertelor tu
tu yg dia xrasa pape
tp boleh ms tgh doktor chek dia tiba2 sekor mak kutu leh keluar n jalan atas rambut dia
jenuh aku kawal riak muka sbb terlalu terkejut
dpt la tangkap mak kutu tu n aku kemek matikan dia lala tu gak!
pastu apa korang rasa??
mestilah seriau kan...

terus blk keje smlm...
jemput dia n terus ke quick cut Aeon Ekuin
kali ni xde stail pop bagai..
nak terus pendek terus

syafiqah lak...memula xmau potong pendek
risau dia takut muka xcun...
samapi xmau keluar dari kereta
bila mama dia ni dah bertaut kening buat muka bengis... dia ikutkan jugak


masa memula nak kena potong..
kejap je rambut dah panjang bahu
muka masam je

tu dia dah kena tetas rambut dia 

memula cina ni potong mcm ni..
aku xsuka...
bertekak jugak la aku suruh dia potong lg rambut belakang tu
sbb aku xmau rambut tutup tengkuk dia

akhirnyer oter balik...

inilah hasilnyer 
pandangan belakang

pandangan depan... 
makin besar makin pendek rambut dia..
xpe.. kecik2 dah merasa berambut panjang

4 comments:

norey said...

semoga syafiqah sentiasa sihat walafiat

mmg xleh tahan dengan kutu..seriau..kalau lelaki boleh botakkan terus...kalau girl mmg pendekkan rambut je

Nad MamaZN said...

lagi syafiqah comel bila dia rambut pendek :)

mamaarifakeem said...

Budak time sekolah, lg better rambut pendek je terus...cun je kakak :-)

- dieyana - said...

comel berambut pendek, Nampak kemas, dan lebih berketerampilan..ewahh! ;-))

*mcm bleh berbesan nih..hahah

Related Posts with Thumbnails