Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Jamuan Raya jiran Paragon Jalan LEP 1/12

salam selala uolls...
hampir terlupa nak update kisah openhouse geng jiran2 rmh tahun ni
mana boleh xupdate certia...
cerita wajib kami2 jiran paragon buat utk tiap2 thn beraya
ok..thn ni kengkawan geng beraya dirumah jiran nak buat pembaharuan
kami adakan jamuan raya besar-besaran pada semua rmh di row kami
means.. kami ada 32 buah rumah utk jalan LEP1/12
jadi semua kami suruh join utk majlis hari raya ni
thn ni utk julung kali, kami buat aktiviti pot luck
pd rmh yg xmenyediakan pot luck
mereka boleh bg sumbangan kewangan..xsalah RM30-Rm50 kot 1 rmh
duit yg disumbangkan utk kegunaan sewa khemah n membeli makanan tambahan

so... menu utama kami yg ditempah adalah 500 batang sate dan grill beef n lamb
n kebetulan hubby blk dr memancing pg tu dapat seekor ikan siakap besar..
ikan tu pun jd santapan panggang utk majlis hari raya tu


aktiviti memanggang makanan oleh kaum bapa...

antara makanan yg disumbangkan...
masyaallah... byaknyer


lemang 10 batang
kambing & lembu panggang, sate
nasi impit n kuah kacang
sate n buah-buahan rambuatan n duku langsat
meehoon goreng 2 jenis

pulut kunig n rendang daging
meehoon sup + bergerdil
laksa 
nasi impit dan rendang minang (ada pucuk ubi) 

aku mcm biasa...
diaorg request laksa.... ingat nak tukar menu.. tp diaorg xnak..
rendang je smapai 4 jenis


desert pulak, sebut je nak apa
dadih ada, cupcakes ada, kek lapis ada, brownies ada, cocktail berkastard pun ada

mmg makan smapai sengkak perut la..

xdilupakan ikan hasil pancingan en suami ku...



ni ms aktiviti dimulakan...
ucapan wakil penduduk dri EN Hafiz 
seterusnya kami menjemput ustaz Abdullah utk sedikit ucapan n tazkirah serta bacaan doa
kami juga menjemput anak2 tahfiz sekali utk mkn bersama
kalau nak tau, di kaw perumahan kami ada anak2 tahfiz yg menetap disini dibawah ustaz Abdullah

ni kami mama-mama Hot Paragon..kiki

sambungan... meja belakang kang xnampak lak



ni mama-mama ho dgn baby2 kecil dorang...yg lahir thn ni
shomel2 belaka...
kami yg xde pegang baby ni maknanyer anak dah berumur 2thn ke atas la..haha

xlupa geng2 papa Cool paragon...
semua macho2 belaka kan??hihi
dah kata umor semua sebaya...
yg berusia pun nmpk mcm sebaya je...kan?

lagi aksi masing2... 


 
lepas memasang selesai mkn...
tp mknn byk lagi..
kami sempat buat 1 meeting berkenaan isu keselamatan
memandangkan persatuan dah xprovide security guard, so kami berbincang utk mengupah sendiri security guard di lorong rmh kami
alhamdulillah... lepas berbincang,
semua sepakat utk mengupah kawalan keselamatan.
siap buat election ko....

alhamdulillah...
majlis stat jam 2 pm dan berakhir jam 5 pm
tp mknn mmg byk la xhabis
pelagi memasing tapau mknn la...
insyaallah next year nak buat lg program raya mcm ni
tp mungkin bab mknn xleh buat portluck mcm ni
sbb terlau byk n mknn byk yg sama
next year rasanyer kena buat menu n buat cabutan kot
kos mknn berdasarkan kutipan...
rasanyer lg bagus mcm tu...

so pd semua warga jaln LEP1/12
uolls the best!!!!







Related Posts with Thumbnails